бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

Локомотив Пловдив е истински статичен проблем за Стойчо

Черно-белите могат да се възползват от мъката в наказателното поле на Лудогорец, пише “7 дни спорт”.

Лудогорец е най-зле играещият български отбор в собственото наказателно поле при статични положения! Поне от тези с претенции в първенството. Звучи невероятно, но е факт! Разградчани са получили половината от попаденията в Европа по този начин – 5 от 10. Освен това всеки вътрешен провал от началото на сезона е белязан с поне една фатална грешка в собственото поле, довела до гол. Първо попадение след корнер костваше на тима изпускане на суперкупата. После пак от такава ситуация Любимец вкара единственото попадение в първия кръг, довело до отстраняването на Ивайло Петев.

Делиорманци аха да отпаднат и от Купата на България след като и в двата мача с Берое получиха по едно попадение след центриране от корнер. В последните минути на реванша Барт трябваше да чисти от голлинията, за да не отиде двубоя под Аязмото в продължения.

А сега в събота пристига Локомотив Пловдив, който е най-добре използващият статичните положения отбор в елита. Черно-белите имат 27 попадения този сезон, като от тях 12 са след центрирания от фаул или корнер и изпълнение на дузпа. Благодарение на страховитите си в ръстово отношение футболисти като Аймен Белаид (192 см), Н’Дайе (196), Крачунов (190), Тунчев (189) и Камбуров (189) Локомотив е заплаха за всяка отбрана. С привличането и на втория Белаид – Тижани, черно-белите като че ли се сдобиха и с още по-сериозен изпълнител на статичните положения от Здравко Лазаров. Показателен е първият мач на халфа за Локомотив срещу Черно море, когато от корнер качи топката на главата на брат си Аймен и той вкара единственото попадение. По-късно бившият играч на Славия Прага още на няколко пъти сериозно застраши вратата от ъглов удар.

Може би тук е мястото да се припомни, че единствената победа на Локомотив над Лудогорец бе постигната миналата пролет на Лаута. Тогава през втората част гол с глава на Михаил Венков след центриране от корнер реши двубоя. Ситуацията бе заучена, защото седмица по-рано същият играч по същия начин наказа и Левски за купата. Очевидно треньорите на Лаута работят сериозно за играта на отбора при статични ситуации. И сега не е трудно да се види как всеки един от Тунчев до Камбуров знае до секунда какво да прави в полето на съперника. Не случайно Локомотив нямаше досега положение само в един мач – гостуването на Берое по-миналия кръг. В Стара Загора обаче Петър Хубчев бе построил тактиката си в дефанзивен план точно, за да противодейства на най-силното оръжие на черно-белите. Неговите защитници Иво Иванов и Борислав Стойчев заедно с нападателя Венци Христов не оставиха никакъв шанс на Камбуров и компания в полето на Караджов.

За разлика от Хубчев наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев изглежда не залага чак толкова много на оттренирането на противодействие при статични положения. Преди него най-вероятно по същия начин е работил и Ивайло Петев. На това може да се отдаде факта, че иначе добър и интелигентен футболист като Александър Барт не се е развил въобще откакто Любо Пенев го махна от Литекс. А Чичовото нарочи французина още след третия му мач заради неговата тактическа хазартност при статичните положения. Същият проблем се забелязва и при Козмин Моци, което е странно за играч от подобен калибър. Като добавим и отсъствието на отбранителни навици в собственото поле при Марселиньо, който е един от най-високите в състава от Разград, става ясно, че в събота на Лудогорец ще му бъде наистина трудно срещу Локомотив. Поне до първия гол.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker