Локомотив ПловдивФутбол

Локомотив (Пд) ще изхвърля Левски от евротурнирите

Локомотив (Пд) ще преследва задължителна победа в днешния си сблъсък с Черноморец, за да запази максимално добри изходни позиции за старта на плейофите в „Топ 7“, пише „7 дни спорт“.Пловдивчани ще приемат Черноморец на неутралния терен в Любимец, тъй като изтърпяват наказание от лишаване от домакинство за 1 среща. При победа днес Локомотив ще измести Левски от четворката и ще направи задачата на „сините“ още по-трудна преди дербито с ЦСКА. В лагера на Локомотив (Пд) се надяват, че стадионът в Любимец  да им е на кадем, след като в предишния кръг там сразиха местния тим с 2:0. Освен това в състава на „черно-белите“ има и доста кадрови проблеми – 4-ма контузени и 1 наказан. В групата на Локомотив за днешния мач попадна и Станислав Маламов, който оставаше извън състава за последните 4 официални срещи. Една от основните фигури в селекцията на Локомотив (Пд)

Спас Делев се очаква да излезе като титуляр и да запише официалния си дебют с „черно-белия“ екип. Александър Станков вероятно ще построи състава си във вариант 4-2-3-1. Атаката ще води Мартин Камбуров, като тримата зад него ще са Лазаров, Делев и Белаид. Като вътрешни халфове ще оперират Аласан Н’Дайе и Хамед Намуши. Защитата ще оформят Йордан Тодоров, Александър Тунчев, Асен Георгиев и Диего Фераресо, а на вратата ще е Йордан Господинов.

Гардът на Черноморец падна след нелепо загубения мач срещу ЦСКА в предишния кръг и сега треньорският щаб полага максимални усилия да върне настроението в отбора за гостуването на Локомотив (Пд). Наставникът на бургазлии Димитър Димитров не може да разчита на наказаните Карлос Фонсека и Чико, както и на контузения защитник Яни Пехливанов. Въпреки че не са напълно възстановени и нямат необходимата игрова форма, в групата попаднаха Бранимир Костадинов и Жереми Манзоро, като за французина има възможност да започне в стартовия състав. Всъщност групата на Черноморец е непълна от 17 футболисти, тъй като с младежкия национален тим е Станислав Дрянов. Димитър Димитров ще се придържа към схемата от мача с „армейците“ 4-2-3-1, като местата на наказаните Фонсека и Чико ще заемат Филипов и Манзоро. Има вероятност за малки размествания в предни позиции, където се очаква на върха на атаката да действа новото попълнение Годфред Бекуе. Бургазлии изгубиха първата възможност да прибавят точки в актива си, но няма да се отказват колкото и минимални да са шансовете им да запазят мястото си в елита.

Любопитни факти:

– Димитър Димитров – Херо води Локомотив Пловдив от 2001 до 2003 година.

– Трима бивши играчи на Локомотив ще се изправят срещу бившия си тим. Капитанът на “акулите” Ванчо Траянов, който остави и най-голяма следа на “Лаута” 39 мача и 1 гол в “А” група. Стефано Кунчев и Симеон Райков записаха кратки престои в Локомотив, Кунчев изигра един мач, Райков пък е юноша на Локомотив, но се мести в Спартак още когато играе при юношите, следва завръщане на “Лаута”, но не записва официален дебют и играе само в дублиращата група.

– Локомотив спечели първата среща за първенство в Бургас с 1:0 с гол на преминалия през зимата в ЦСКА Пламен Крачунов.

– Двата тима за първи път ще играят в Любимец среща на неутрален терен. Иначе и Локомотив и Черноморец записаха победи срещу Любимец за първенство през този сезон.

– Локомотив е спечелил последните си 4 домакинства на Черноморец. Любопитно е, че три пъти резултатът е бил 2:0 и един път 2:1.

– И 4-те срещи се играха на “Лаута”.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker