Локомотив ПловдивФутбол

Левски спечели минимално срещу Локо Пд на “Герена” и излезе начело в класирането

Левски победи Локомотив Пловдив с 1:0 в двубой от седмия кръг на efbet Лига. Найджъл Робърта отбеляза единствения гол в 59-та минута, с който “сините” излязоха временно на върха в класирането.

През първата част двата отбора тръгнаха доста динамично и редуваха атака след атака. След 10-та минута темпото поспадна и повече действията се водиха в центъра на терена. Най-интересните ситуации се получиха след ъглови удари като “смърфовете” все пак се справяха, макар в последната минута на първото полувреме и късмета да ги покри, след като изчистена топка с глава на Езе, падна коварно върху напречния стълб на вратата на Луков.

През втората част “сините” натиснаха сериозно Локо и след няколко пропуска и още една греда, Найджъл Робърта успя да открие резултата.
Това се случи в 59-та минута, когато хубав пас намери Робърта в наказателното поле, след което много интелигентно нападателя на Левски се измъкна от Езе и с неспасяем удар порази вратата на Мартин Луков.

До края на мача Локомотив успя да натисне домакините, но доста пропуски на Карагарен, Ожболт и Малембана лишиха “смърфовете” поне от точка.

След този мач Левски е новият лидер в класирането с 16 точки, след от Лудогорец с 14, който е с мач по-малко и Локомотив с 13 точки.

В 3-та минута Левски имаше шанс да застраши вратата на Локо. Страхотен пас към Робърта го изведе сам срещу вратаря, но той се засуети и ударът му бе блокиран.

Мачът е доста динамичен, като и двата отбора редуват атака след атака.

В 10-та минута хубава атака на “черно-белите” бе спряна заради засада.

В 14-та минута хубав удар от фаул на Живко Миланов бе избит от стената в ъглов удар.

В следващите минути преобладаваха единоборствата в центъра на терена.

В 20-та минута Паулиньо пробва удар от около 22 метра, но доста далеч от целта.

В 23-та минута удар на Мазурек бе блокиран и топката излезе в ъглов удар.

В 25-та минута Димитър Илиев успя да открадне топката в центъра на терена, след което подаде на Аралица, който пробва удар от 25 метра но встрани от целта.

В 28-та минута страхотен пас на Нуно Реиш към Станислав Иванов в наказателното поле, но Луков успява да се намеси и да улови.

В 36-та минута страхотен пас на Умарбаев в наказателното поле намери Димитър Илиев, той пробва още един пас към Ожболт, но прекалено силно и топката излезе в аут.

Поредица от корнери и разбърквания в наказателното поле на “смърфовете”, но гостите се справиха в защита.

В последната минута на полувремето, Левски изпусна много добър шанс да поведе. Първо Мазурек нанесе много тежък удар, но Луков се справи, след това центриране на Станислав Иванов бе отклонено от Езе, топката предприе много странна траектория и за щастие на вратаря на Локомотив кацна на напречния стълб, след което гостите се справиха и ликвидираха опасноста.

В 50-та минута Каргас направи 40 метров пас към Робърта, но Езе успя да блокира нападателя на “сините”.

В 52-та минута Левски направи невероятен пропуск. Страхотен пробив на Паулиньо му позволи да пусне пас в малкото наказателно поле към Робърта, но при удара топката рикошира в Езе и се удари в десния страничен стълб, след което гостите се справиха.

В 55-та минута Паулиньо пробва нов удар, но Луков с нова добра намеса предотврати поредната голова възможност.

ГОООЛ! Левски открива в 59-та минута след гол на Найджъл Робърта.
Живко Миланов пусна страхотен остър пас в наказателното поле за национала на Кюрасао, той преодоля Стивън Езе, който можеше да се намеси и по-добре и с прекрасен удар не остави шанс на Мартин Луков за 1:0.

В следващите минути Локо опита да заиграе по-атакуващо, но до опасни ситуации така и не се стига.

В 71-та минута “черно-белите” пропиляха най-добрата си възможност! Страхотна атака минала през Цветанов, Илиев и Карагарен завърши с изстрел на последния, но страхотен шпагат на Миланов предотврати сигурен гол във вратата на “сините”.

В 76-та минута нова хубава възможност за Локо, след като Димитър Илиев центрира от фланга, Ален Ожболт отклони и изненада Дейвид Малембана, който не можа да отиграе и прати топката в аут.

В 81-та минута нова добра възможност за Локо бе пропиляна. Хубав пас на Георги Илиев намери Витанов на аут линията, той я извади за Ожболт, но много слабото поемане на словенеца позволи на Райнов да изчисти.

В последната минута на мача, Локомотив изпусна нови положения, първо хубаво центриране на Карагарен бе изчистено, след това удар на Малембана бе блокиран от Каргас.

Стартови състави на двата отбора:

Левски: Милан Миятович, Живко Миланов, Йоанис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Илия Юруков, Мартин Райнов, Франко Мазурек, Станислав Иванов, Паулиньо, Найджъл Робърта

Резерви: Николай Михайлов, Асен Чандъров, Здравко Димитров, Ивайло Найденов, Насиру Мохамед, Холмар Ейолфсон, Дени Алар

Старши треньор: Петър Хубчев

Локомотив Пд: Мартин Луков, Стивън Езе, Давид Малембана, Милош Петрович, Бирсент Карагарен, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Димитър Илиев, Ален Ожболт, Анте Аралица, Момчил Цветанов

Резерви: Илко Пиргов, Георги Илиев, Един Бахтич, Елитон Джуниър, Николай Николаев, Лукас Масоеро, Йосип Томашевич

Старши треньор: Бруно Акрапович

71
Луков
20
Петрович
6
Езе
5
Малембана
7
Цветанов
10
Умарбаев
34
Витанов
9
Карагарен
14
Илиев
12
Ожболт
77
Аралица

Подобни

Един Коментар

  1. Ние излизаме в мач за 1-вото място, неградските ни съседи инат опашкарско дерби! Хаха! Помня една прословуто заглавие от 2004-та “Локомотив – Шампион, Ботев изпадна”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker