Локомотив ПловдивФутбол

Крушарски с най-скандалното интервю в българския футбол: Направих график за ходене по дискотеките, готов съм да патентовам новите правила на футбола

Собственикът на Локомотив (Пд) Христо Крушарски даде поредното си паметно интервю.

Малко след падаването на оставката на старши треньора Илиан Илиев, босът даде своя коментар пред в.”7 дни спорт” за цялата разбушувала се буря на Лаута в последните дни.

Г-н Крушарски, какво се случва в Локомотив Пд?

Всичко е наред. След няколко дни ще отшуми всичко. Аз съм с латиноамерикански нрав. Hasta manana! (от исп. – до утре).

Но треньорът Илиан Илиев заяви, че си тръгва от клуба?

Щом така е казал, ще видим. Моята дума не е важна там. Аз съм само един балък, който хвърля някой лев в Локомотив.

Не е някой лев, все пак вие издържате клуба.

Е, това няма никакво значение. Нали трябва някой да управлява парите. Има си директори, които си знаят работата. Тези директори харчат на поразия.

Г-н Крушарски, предстоят мачове, кой ще води отбора?

Ако ви изпратя снимка, ще видите кой е треньорът. Сложил съм си екип и тренирам здраво.

Да разбираме, че вие ще сте треньор?

Защо не?! Ще си купя една диплома и съм готов. В Сърбия са ми приятели, защо да не изкарам една диплома. Мога да чета, мога да пиша, мога и да смятам, а мога и да давам.

И футбола го разбирате?

И вече съм звезда. Толкова го разбирам, че чак не искам да го гледам.

След загубата в понеделни на стадиона нахлуха много фенове…

Те налитаха да ме бият. С феновете си говорим съвсем нормално, защото сме нормални хора. Нямаме проблеми с тях. Във всяка къща, в която има комин, има и дим. При нас има дим, значи малко кавга Всичко ще се нормализира и догодина сме шампиони.

Локо Пловдив беше един от примерите в началото на сезона, откъде се появи този дим, както го наричате вие?

Сигурно от мен.

Така е много лесно да се каже.

Ми да. Що не ги питате тях откъде е. Нали ви казвам, аз вътре не се меся. Влизам от време на време да си говорим глупости, защото вкъщи жена ми не ми дава. Затова си изливам чувствата навън.

Не трябва ли да се намесите по-сериозно, нали който дава парите, поръчва музиката?

Така е. Аз имам и още една приказка – знам колко съм хубав и всички жени затова ме харесват. Сутрин, като стана и се погледна, не мога да се нарадвам на красотата си. Това е мой стар лаф. Взех нещата в свои ръце. Няма да допусна да се повторят грешките. Аз се уча от тях и няма да ги повторя.

Предоверихте ли се на някои хора?

Аз съм достатъчно гърмян заек, за да нямам доверие дори на себе си. Аз си ги говоря едни такива, но по-умните ще схванат какво искам да кажа. Мен нищо не може да ме разочарова. Достатъчно много горчивина съм видял в живота си. Мен нищо и никой не може да ме обиди. Всичко, което съм направил, съм го направил сам. И както казват пред съда – с ясно съзнание и чиста мисъл. Така че няма кой да ме разочарова. Всяко нещо съм го говорил аз и съм го допуснал пак аз. Оттук нататък нещата стават малко по-други. Работя с по-интелигентни хора и трябва малко да се преобразя. Да мина на тяхната вълна, защото иначе не се разбираме.

На различни езици ли говорите?

Е, аз говоря на български, те ако не го знаят, е друг въпрос. Интелигентни момчета са, всички са завършили математика.

На играчите какво им казахте?

Това, което казах преди 20 дни, го казах и вчера, и днес. Едно и също. Който играеше за Локомотив, шансът му изтече. Оттук нататък почвам да определям кой ще играе и кой ще стои 8 часа на работното поле. На минното поле.

Намерихте ли им вече работа?

Работа има колкото искаш. Няколко човека съм ги набелязал да ги хвърля на тръстиката. Има да се слагат бордюри, да се копаят ниви. Това – за физическа подготовка. Да ги видим колко са здрави тези момчета. А сега идва зима, трябва да се цепят и дърва.

Добре си говорим, но има ли проблем в Локомотив?

Няма. Проблем в Локомотив няма и няма да има. Има няколко неща, които трябваше да свършим и всеки си ги изпълни. Днес (б.р. – вчера) в 8,00 часа имахме тренировка. Я ми кажете в България кой отбор тренира в 8,00 часа сутринта? В 8,00 всички бяхме на тренировка. Поприказвахме си, изпяхме по една песен, разбрахме се кога ще ходим на дискотека
Направихме графика.

И график за дискотеките ли има?

Всичко направихме. От понеделник до неделя всичко им е запълнено. Дамите ще скучаят, защото футболистите вече няма да ходят по дискотеките. Позволено им е само един път в месеца, но заедно с мен. Първо трябва да поиграем малко и един ден в месеца ще си оставяме за волна програма.

Споменахте играта на отбора, защо тя не върви?

Такава ни беше тактиката. Това е част от плана. Сега почваме да играем сериозно и да шашнем всички отбори. Да му мислят Дунав, ЦСКА-София, Оборище …ехе, има още бая.

А защо досега не се получаваше?

Явно това е било част от играта. Просто са си почивали хората и са искали малко да ги подценят. Сега ще наберем скорост и почваме да жънем наред.

Част от стратегията?

Да, стратегия. Не само другарят Пенев, моят добър приятел, има стратегии. Аз също съм я направил за 10 години напред и мога да ви я покажа.

Да не ви излезе утре прякор Стратега?

Не, не. Само един човек има такъв прякор – другарят Пенев. Той си го е доказал, че е стратег. Аз съм един малък… хайде да не използвам думи.

Г-н Крушарски, кога Локомотив ще има нов треньор?

А защо трябва да има треньор? Онзи ден си говорих с един мой приятел в Говедарци и той ми даде една идея. Аз съм човек, който променя чат-пат правилата на играта и пиша някаква история. Променям цели наредби.

Каква ви е идеята сега?

Кой казва, че трябва да има треньор? Казал е някой, че трябва да има лицензиран треньор. Ок! Ще им кажа: “Аз нямам пари за треньор и няма да има треньор, а футболистите ще играят както едно време в махалата”. Айде да видим какво ще стане. Освен това имам и друга идея за промяна на футбола. С 11 човека не е интересно да се играе, затова правим терена 120 на 90 метра и ще играят 22-ма в отбор. Ще пробваме, а после ще го патентоваме в УЕФА и ще изкараме някои лев.

Засега обаче Локомотив играе по правилниците на УЕФА, а там пише, че всеки отбор трябва да има треньор.

Там като пише така, ще работим с помощник-треньор (б.р. – визира Христо Колев). После пък ще намерим треньор. Няма накъде да бързаме. Ще се оглеждаме, ще се ослушваме и когато няма влак, тогава ще пресичаме.

На Лаута дойде време разделно!

Подобни

4 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker