Анализи и коментариБотев ПловдивИз градаПловдивчаниФутбол

Крадецът вика – дръжте крадеца?!

След двубоя от 30-я кръг между Лудогорец и Ботев Пловдив, завършил при резултат 1:1, се получи нещо типично за България и българския ни манталитет.

Босът на разградчани Крил Домусчиев нападна остро старши-треньорът на Ботев Станимир Стоилов. Благодетелят апелирал към Мъри да си смени професията, защото изказал мнение за съдята на двубоя Александър Костадинов. Самият Костадинов път показа за пореден път, че този, който плаща поръчва музиката. Треньорското ръководство на “канарчетата”  бе в правото си да негодува от “адекватните” изяви на рефера. Мисля, че компетентното мнение на г-н Домусчиев ще бъде от полза на всеки човек, който уважава най-великата игра.

Все пак да си припомним, че “славният” шампион и евробоец Лудогорец не бе усещал, какво е отсъдят дузпа срещу тях в повече от 70 мача. В същото време да бъдат отсъждани прекалено спорни наказателни удари в тяхна полза. Да, всичко това най-вероятно е чиста случайност. Случайност бе и казусът преди около две години, когато български топ рефер седеше на една маса с ръководството на Лудогорец.

Заслужилият титлата “ТОП РЕФЕР” Стефан Спасов я оправда по подобаващ начин. Реферът известен с кулинарното прозвище Пастата бе почерпен за “добре” свършената работа в скандалния двубой между Лудогорец и Черноморец. На следващият ден, след появата на скандалния видео клип, президентът на разградчани Ангел Петричев заяви, че това е нормално.”Разград е малък град и е нормално шефовете на Лудогорец да си кажат едно „Наздраве” със съдиите.” Нормално е разбра се. Та, това си е практика във всички малки градове по света. Лудорец ли да отстъпка от това неписано правило? Съдиите трябва да бъдат добре обгрижвани от ръководствата на футболните клубове. Къде с почерка в ресторант, къде с бяло пощенско пликче. Всичко това, обаче са капризи, а българските рефери не ги вълнува начина по, който ще се чувстват “специални”.

Пловдив е голям град и за наше съжаление това неписано правило не важни. Помислите си за секунда, колко би било хубаво и нашия град да бъде малък, за може да закусваме и да вечеряме със съдиите. Ако се питате, кой ще плати сметката, разбира се, че ние. Все пак трябва да се грижим за съдийския комфорт. Пък, ако рефера е решил може да ни свири по някоя друга дузпа, да си затваря очите за такива срещу нас и най-важното – правилата на махаленския футбол да важат – без засади. Е, ние обаче нямаме този късмет какъвто има Лудогорец. Голям град сме…

След двубоят Лудогорец – Ботев мисля, че Александър Костадинов трябва да бъде добре почерпен. Човекът си свърши перфектно работата, за благодетеля на Лудогорец остава да се консултира със специалист, за да му разясни дали трябва да се отсъди дузпа, или не.

Г-н Домусчиев, аз съм сигурен, че вие ще намерите най-добрия човек в тази област, който да ви просветли. Показахте, че специалисти могат да се намерят без проблем. Сега може малко да се оръсите със скъп ресторант, но за такава кауза си заслужава. Никой няма право да обвинява вас или Лудорец в каквото и да е задкулисие, защото както разбрахме от думите на вашият подчинен г-н Петричев – това е практика във всички малки градове.

Вие като уважаван бизнесмен имате усет за хората. Усетът ви обаче за Станимир Стоилов е грешен. Той е човекът със солидна визитка зад гърба си и е доказал, че е точно за тази работа.

Честта, г-н Домусчиев, е много по-важен фактор, от колкото няколко победи със специалното съдействие на няколко съдии.

Радвайте се на моментното ви състояние, защото футбола в Пловдив за завръща на полагащото му се място. Това, г-н Домусчиев се нарича традиция, която е оставена в 102-годишната история на българския футбол.

Не става само с пари, трябва и история…

Теодор Стаменов / TribunaPlovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker