Други спортовеПловдивчани

Колоездач на “Цар Симеон 1898” с вицешампионска титла от Балканиадата в Турция

Колоездач на пловдивския велоклуб “Цар Симеон 1898”  се завърна с престижна вицешампионска титла от Балканското първенство по колоездене на шосе за юноши и младежи в Турция. Успехът постигна младежкият национал Николай Генов, който спечели сребърния медал в общия старт, с дължина на трасето от 135 километра в околностите на Одрин.

Генов отново кара много силно,бе истински лидер на младите национали, а за успеха му заслуга имаше целият младежки тим на българите, които „работеха“ активно и за него.

Титлата грабна представителят на домакините Онур, който финишира сам с голяма разлика пред основната група. Младият турчин кара близо 100 километра абсолютно сам, без да бъде застрашаван или атакуван от колоната, което е своеобразен прецедент в колоезденето.

Генов също се откъсна от основната група, но на 2 километра преди финала в центъра на Одрин. Нямаше кой да спре устрема на 18-годишния пловдивчанин, който беше бурно аплодиран както от емоционални наши изселници, така и от атрактивни местни жители.

„Нямаше как са атакувам турчина, никой от колоната не отговаряше на моите опити да се откъснем една група, която да се опита да го стигнем. Но нищо, и така успехът е добър. Благодаря на всички момчета от нашия национален тим за активната им подкрепа“, коментира Генов.

Генов има вече спечелена балканска вицешампионска титла в индивидуалното бягане по часовник, на Балканското първенство за юноши и кадети на шосе в Румъния от миналата година.

Сега той в Турция грабна среброто, което му убягваше –  и в другата дисциплина, което Ники изпусна заради малшанс на по-миналата балканиада. тогава в общия старт при юношите старша възраст Генов спука гума 3 километра преди финала и не успа да навакса изоставането.

Нека припомним, че Ники и съотборникът му в “Цар Симеон 1898” Адриян Беев бяха в състава на националния ни юношески тим и за Европейско първенство по колоездене на шосе за юноши и младежи в Естония, където се представиха на много добро ниво.

Балканското първенство по колоездене на шосе за юноши и младежи в Турция премина голяма конкуренция и включваше двете традиционни дисциплини на шосе – „часовник“ на 26 км и общ старт  с дължина на трасето от 135 километра.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker