Ботев ПловдивФутбол

(ВИДЕО) Колев се “извиси” над всички и върна Ботев (Пд) на победния път в мач с 2 червени картона

След точно 6 шампионатни срещи без победа, отборът на Ботев (Пд) най-сетне успя да усети от вкуса на футболния триумф. Това стана факт, след като “канарчетата” се справиха със съпротивата на Пирин (Бл) и ги победиха с 1:0 в гостуването си на благоевградския стадион “Христо Ботев”. В герой за гостите се превърна младият нападател на “жълто-черните” Алекс Колев, който в средата на първото полувреме успя да се възползва от едно лошо излиза на противниковия вратар Костов, прехвърли го майсторски с глава и в крайна сметка донесе на Ботев (Пд) първа победа през този сезон. По този начин възпитаниците на Ермин Шиляк събират актив от 5т., изкачвайки се на 5-то място в временното класиране.
futbolan2

Сериозни негативи, които “канарчетата” ще понесат след тази среща обаче идват от двата червени картона на Дани Златков и Филип Филипов, които принудиха Ботев (Пд) да доиграе двубоя в южния град с 9 души. Филипов понесе своето наказание през първата част, докато Златков без изгонен през второто, като по този начин и двата ще допълнят списъка на Шиляк с имена, които няма да му бъдат на разположение в следващата среща.

Иначе срещата започна по-добре за гостите от Пловдив, които още в началните минути имаха няколко прекрасни възможности за гол. В 10-ата минута удар на Серкан Юсеин срещна ръката на бранител на домакините, но съдията Драгомир Драганов прецени, че няма основание да отсъди дузпа. Три минути по-късно дойде и единственият гол в срещата, когато Алкес Колев прехвърли излезлия неразчетено Красимир Костов малко пред границата на наказателното поле, откривайки резултата. В 17-ата минута Антонио Хаджииванов тества рефлекса на Виктор Голас, но новият вратар на “канарчетата” демонстрира своята класа и спаси. В 29-ата минута бранителят на гостите Филипов получи втори жълт картон и напусна терена преждевременно.

Веднага след почивката “жълто-черните” можеха да удвоят преднината си, но опит на Колев да прехвърли Костов този път завърши с неуспех. В 54-ата минута полузащитникът на “орлетата” Антон Костадинов стреля опасно към вратата на Голас, но топката излезе в аут.Домакините направиха невероятен пропуск в 68-ата минута, когато на три пъти в рамките на няколко секунди бяха близо до изравнителен гол, но Голас отново бе на висота. В 84-ата минута на Йордан Христов се наложи да чисти пред голлинията. Минута по-късно Златков направи грубо нарушение и получи втори жълт картон и пловдивчани останаха с двама футболисти по-малко на терена. Дори и това обаче не помогна на благоевградчани, които стигнаха само до един удар с глава на Мартин Тошев, които обаче не бе точен. В последните секунди топката се удари в ръката на Радослав Терзиев след центриране, но дузпа не бе отсъдена.

В края на срещата Пирин натисна сериозно своя съперник, но въпреки умората и уределия си състава, момчетата в “жълто-черно” устояха мъжки на сериозната вихрушка пред своята врата, поздравявайки се в крайна сметка с така желания и изстрадан успех.
http://dai.ly/x310gav

Снимка: lap.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker