бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивФутбол

Коко Динев: Локомотив върви към закриване

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Константин Динев заяви, че клубът върви към закриване. Той дадe интервю npeд вестник “Тема Спорт” по повод крайно изострените отношения между него и фенове на тима от “Лаута”.

– Г-н Динев, какво се случва в Локомотив Пловдив?

– Очевидно е, че има сериозни настроения на група фенове срещу мен. Оттук нататък трябва да се търси някакво решение, което да е добро за бъдещето на Локомотив. За съжаление клубът в момента върви към закриване.

– Ще се оттеглите ли от клуба?

– Единственото сигурно нещо е, че Локомотив ще завърши сезона. Ако в оставащите мачове ситуацията се подобри, вече ще можем да мислим за следващото първенство. Но ако безумията и атаките срещу мен продължават, то е ясно, че няма за какво повече да си давам парите за Локомотив.

– От ваше изказване пред вестник „Труд” става ясно, че само този сезон разходите, които сте направили за издръжката на клуба, надхвърлят 2 милиона лева? Така ли е?

-Да, това е точно така. За новия сезон нещата могат да стоят по-стабилно и перспективно за Локомотив във финансов план, тъй като има заявен интерес от две компании за спонсорство. Налице са преговори, което ни дава надежда за по-големи инвестиции в базата и школата.

– Застрашен ли е професионалният лиценз на Локомотив? Доколкото е известно, имате срок до 30 април да разплатите 80 000 лева задължения, свързани с лицензирането. В противен случай отборът отива в областните групи…

– Да, запознати сме какво трябва да платим и правим всичко възможно, за да изчистим задълженията, касаещи лицензирането.

– Какво се случва с трибуна Бесика?

– Този ангажимент стои пред нас, като една от задължителните задачи за разрешаване. Ако, както се очертава, от новия сезон имаме подкрепата на един или два рекламодателя, ще се справим с Бесика много по-лесно. Ако трансферираме някои футболисти, също ще насочим голяма част от получените средства – към Бесика. Трибуната, базата и школата ще бъдат приоритет за нас оттук нататък.

– Какви дългове е натрупал Локомотив по времето на Веселин Марешки и какви са натрупани при вас?

– Когато дойдох в Локомотив преди четири години, заварих задължения, които надхвърлят, и то доста, тези, които са в момента. Ние Всъщност нямаме сериозни текущи задължения, а имаме акт от НАП, който касае период 2005-2008 година. Имахме дело, с което оспорвахме тези задължения, натрупани преди моето идване в клуба, и го спечелихме на всички инстанции. Остана на последна инстанция в момента, в който Марешки пое ръководството на Локомотив. Тогава делото е загубено и оттогава ние погасяваме в определени темпове задълженията си към НАП. Трябва да плащаме 20% от приходите си към НАП, така е по договор.

– Тоест, ако сега продадете Диего за 300 000 лева, 60 000 веднага трябва да отидат към НАП?

– Точно така. Това е резултатът от загубено дело по времето, в което не ръководех клуба.

– Защо Локомотив игра по един начин при домакинствата си на Левски и Литекс и по коренно различен срещу ЦСКА?

– Едва ли има отбор в света, който играе във всички мачове по един и същи начин. Не винаги се получава. Истината е, че с Левски и Литекс не можахме да играем по най-добрия начин, а с ЦСКА се получи. Виждате, че и много други отбори в първенството играят по различен начин в отделни срещи. Примери за това има предостатъчно, но никой не пита какво и защо. Едно е сигурно – Локомотив иска да побеждава. Ако ни се получаваше всеки път, сега щяхме да сме първи в класирането.

– Давана ли е премия на играчите по повод загубата им с 0:3 от Литекс?

– Това е пълен абсурд. Как ще даваме премия за загуба? Ние тези за победите още не сме изплатили…

– Как стоят нещата в ДЮШ – обвиняват ви, че школата е оставена на самотек?

– Казах вече, че оттук нататък, ако продължим заедно с Локомотив, ДЮШ ще е приоритет. Осъзнавам, че можех да направя много повече в тази насока. Отчитам го като сериозен пропуск.

– В случай че останете в клуба и през следващия сезон, кои играчи ще бъдат продадени през лятото. Тиражира се за интерес към Н’Дайе, Диего и други?

– Всички, към които има интерес и постъпили добри оферти, може би ще бъдат продадени, за да влязат свежи средства, които да бъдат инвестирани в базата, школата и Бесика. Има и още нещо – изграждането на Бесика е важно и защото така ще се даде възможност на по-улегналите фенове да заемат места на трибуна Спортклуб, която в момента е заета от крайните привърженици.

– Натиска ли ви някой да оставите отбора?

– Директно никой не се е изправил пред мен, но слушам постоянно интриги, а и сценарият с бомбите по време на мача с Ботев бе планирана провокация с цел мен да ме няма. В оставащия близо един месец до края на сезона искам да видя колко от феновете на Локомотив биха ме подкрепили. От това зависи и решението ми дали ще остана начело на клуба.

– Тоест всичко ще бъде ясно през втората половина на месец май?

– Да, обявих приоритетите за базата и школата и остава само да видим дали ще има промяна в настроенията около мен, които рефлектират и на отбора. Ясно е, че в такава обстановка не може да се гради нищо.

– Колко пари ви струва Локомотив, откакто поехте издръжката на клуба преди 4 години?

– Общо взето, каквото изкарвам, го давам за клуба. Важно е да се уточни, че аз не давам заеми на Локомотив, които на по-късен етап да си търся. Всичко го подарявам от любов към клуба.

– Ако останете, ще има ли промени в спортно-техническия щаб?

– Това в момента ми е последна грижа. По принцип съм доволен от работата на Станков, който е един доказан специалист. Ако трябва да говорим, спортно-технически Локомотив постигна много повече от това, което се очакваше.

– Да, това е безспорен факт, но част от феновете на отбора имат огромни съмнения около някои от мачовете ви, както в първенството, така и по време на зимния лагер в Испания? Как ще разсеете техните подозрения?

– В България всеки се съмнява в нещо. Винаги се търси нещо нередно. Винаги се търси интригата – дали виновен ще е собственикът, дали ще е треньорът, дали ще са футболистите, но постоянно трябва да има някой виновен. Пак ви казвам, че Локомотив играе винаги за победа. Надиграхме Левски на „Герена”, а ЦСКА и Лудогорец на „Лаута”. Ако мачът с Ботев не беше прекратен, и тях щяхме да ги победим. Не успяхме само срещу Литекс, но тях ги бихме в миналите сезони, и то в решаващи мачове. Другия сезон, живот и здраве, пак ще ги победим. Погледнете статистиката и ще видите, че през моя 3-4 годишен период в клуба Локомотив има 7 победи над Левски и ЦСКА.

– Защо се стигна до тези нападки между вас и Атанас Узунов?

– Съжалявам, че Локомотив не се раздели с него много, много по-рано. Имаше предостатъчно причини той да бъде отстранен от клуба. Една от грешките ми е, че не се разделих с него още в началото, тъй като имах предостатъчно сигнали за много сериозни злоупотреби.

– Феновете казват, че бягате от среща с тях, не смеете да застанете очи в очи и да отговорите на техни те съмнения?

– Готов съм да се видя с всеки един, който обича безкористно Локомотив. Ще се радвам, ако от новия сезон има фенове в клубната управа. Ще инициирам подобен ход. Не смятам обаче да си правя срещи с бомбаджиите и тези, които прекратяват мачове.

Тема спорт

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker