бетано най-добър сайт за слот игри
„А“ ОФГФутбол

Кметът на Асеновград: Асеновец ще го има!

Отборът на Асеновец (Асеновград) е поставен пред сериозната угроза да не стартира пролетния дял на шампионата в Югоизточната В група. Причината за това са новините, които пристигат от местния Общински съвет.

Предвидените средства за футболния клуб за издръжката му през 2016г. са в размер на 80 хиляди лева, но предстои сумата за мъжки футбол да бъде редуцирана с 30 хиляди. Оставащите средства са недостатъчни за нормалното функциониране на клуба, а несигурността доведе до напускането на някои от най-ключовите футболисти на отбора включително и в по-нискоразредни клубове. Решението се очаква да бъде гласувано на утрешното редовно заседание на местния парламент.

Феновете на Асеновец са силно разтревожени от случващото се с любимия футболен отбор и със „свито сърце“ очакват развръзката около проблемите с финансирането на клуба. В същото време, асеновградските привърженици с интерес очакват кой ще поеме отговорност при едно евентуално орязване на бюджета на футболния клуб и последващото оттегляне от шампионата.

В същото време, пропадна утрешната контролна среща на асеновградчани с юношеската формация до 19 години на Ботев (Пд). Причината за отказа от спаринга е липсата на достатъчни футболисти.

Кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов:

“Футболният отбор на Асеновец ще продължи да функционира нормално”, в това ни увери кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов след като го потърсихме за коментар относно информациите за орязване на бюджета за футбол.

Градоначалникът разясни ситуацията около клуба и бъдещето му финансиране.

„Предложени са 80 хиляди лева за футболния отбор в докладната записка, внесена от мен. Какво ще гласуват съветниците вече е въпрос на тяхно решение? В моята докладна записка средствата за футболния клуб дори се увеличават“.

„Вчера се срещнах с представители на футболния клуб и коментирахме точно тази тема. Моето предложение е да се запазят средствата за футболния клуб. Ако има промяна във финансирането, аз ще търся начини, за да се запази дейността на клуба. Асеновец е клуб с добри резултати през годините, а футболът в нашия град е традиционен спорт. Ще търсим и спонсори“, допълни още градоначалникът.

Източник: zona90.com

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker