бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Киров: Трудностите ни сплотиха и направиха голям отбор

Треньорът на Ботев Николай Киров даде интервю пред колегите от PlovdivNews за изминалата година, селекцията и мечтите за 2018 г.

-Г-н Киров, можем ли да кажем, че това е Вашата година?

-Най- важното е, че това беше една много добра година за футболен клуб Ботев. И като резултати, и като израстване на отбора. Година, която започна с доста трудности, които ни сплотиха и спомогнаха за изграждане на колектива и добрите взаимоотношения в съблекалнята, които пък от своя страна помогнаха с успехите, които постигнахме.

Само колективът ли е в основата за спечелването на Купата, Суперкупата и добрата позиция в първата 6-ца?

-Това е съвместна работа на целия треньорски щаб, ръководството и състезателите. По тази ос ръководство- спортен щаб- състезатели нямаме абсолютно никакви проблеми и когато всичко е наред е нормално нещата да стават както сме ги планирали.

-Изиграхте последния мач за 2017 г., работите ли вече по селекцията?

-Да, наблюдаваме състезатели. Много пъти съм казвал, че постът, на който трябва да засилим конкуренцията е централен защитник. Наблюдаваме доста състезатели, но към момента не сме взели решение точно кого да привлечем. След продажбата на Виана наблюдаваме и играчи на този пост.

-Освен защитник и нападател можем ли да очакваме и футболисти на други постове?

-Отворен е процеса на селекцията. Може на всякакъв пост да бъде привлечен футболист стига да се намери точният човек, който да пасне най- вече на стила, който се стреми да играе нашия отбор. Това е основното- да се намират хора не толкова на определени позиции, а да пасват на стила и начина на игра, който искаме ние като екип и който практикува нашия отбор. Така, че ако се появи качествен състезател може на всякаква позиция да бъде привлечен. Лошото е, че зимата е такъв период, че е доста малка бройката на състезателите, а знаете, че ние работим само със свободни агенти.

-Вчера беше Вашия 51- ви мач с Ботев, кой е най- трудният Ви двубой?

-Всеки мач е труден. Преди всеки двубой има напрежение и неясноти. Всеки един двубой е преминал през определени трудности в неговото развитие. Бих отличил два двубоя като представяне на отбора, като визия на нашия екип и поведение на игра. Това беше финала за Купата на България и реванша с Бейтар Ерусалим.

-Чувствате ли се по- уверен, когато зад гърба си имате феновете?

-Естествено, че подкрепата на феновете е много важна. Тя дава допълнителен стимул както на нас като екип, така и на самите състезатели.

-За какво мечтаете?

-Аз не съм от хората, които се задълбочават в големи планове и мечти. Мечтая през новата година да изживеем същите радости и да доставим същата радост на много хора.

-Суеверен ли е Николай Киров и има ли някакви ритуали преди мачове?

-Не съм от най- суеверните. Имам си ритуал -паля свещ в определена църква, която мисля, че ми носи късмет.

-Вчера събрахте отбора след края на мачовете за 2017 г. Какво им казахте и какво им пожелахте?

-Най- вече им благодарих за свършеното през тази година. За това, което съумяхме да направим с тях. Говорихме за определени неща, които те трябва да свършим през почивката, сигурен съм в техния професионализъм, за да може през новата година да надгрждаме. Това бяха и моите думи към тях, че най- лошото е човек да стои на едно място, ние трябва да надграждаме, а основата трябва да положат те именно по време на паузата.

-И за финал как ще опишете себе си в едно изречение?

-Честен и коректен човек.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker