Локомотив ПловдивФутбол

Карагерен: Не бих играл в Ботев, жребият за Купата е най-добрият

Новата перла на Локомотив (Пловдив) Бирсент Карагарен вече е основна част от първия тим на “смърфовете”. Юношата на отбора успя да пробие през този сезон в мъжкия състав, възползвайки се от шанса, който му бе даден след промените през лятото.Сега, 21 годишният футболист, който направи своя дебют в мача с Левски от 1-ия кръг на “А” група, даде първото си интервю за Sportonline.bg, в което разкри интересни подробности за своята кариера, впечатленията от “черно-белите” и великата публика на “Лаута”.

От къде идва твоята страст към футбола и как се запали по него?

– Още от малък съм по терените. Дормушали Саидходжа ми е 1-ви братовчед и всеки ден ходих заедно с него да го гледам как тренира и от там си казах, че искам и аз да стана футболист.

Как се чувстваш в мъжкия отбор, има ли разлика от юношеския? Какво е чувството да играеш редом до име като Мартин Камбуров?

– В началото ми беше малко трудно, притеснявах се, но всеки ден се отпусках повече и повече. Камбуров е много добър човек и винаги ме подкрепя, много ми помага в мачовете и се съветвам с него. Радвам се че играя с него в един отбор.

Какво мислиш за феновете на Локомотив, усещаш ли тяхната подкрепа?

– Те са страхотни. Те ни подкрепят винаги, дори когато губим и винаги са с нас. Много се радвам, че играя за този клуб, с такива фенове.

Какво е настроението в отбора и промени ли се то след напускането на Неделчо Матушев?

– Настроение в отбора винаги е имало. Сега, след тази победа, мисля че ще се вдигне още. Матушев е много добър треньор за мен, но мисля, че с тази промяна трябваше да стане. Той самият си го знаеше и взе това решение сам.

Как ще коментираш жребият за Купата на България?

– За мен това е най-хубавят жребий, които можеше да се падне за нас. Няма по велико дерби от това в България.

Наскоро взе участие в “Битката за Пловдив”, какво е чувството да играеш в този мач?

– Най-великият мач, в които съм играл. Чувството е уникално. Винаги съм мечтал за този мач. Но това, че не можах да изляза победител беше лошото за мен в 1-вото ми дерби.

При добра оферта би ли подписъл с вечният съпреник Ботев?

– Категорично не. Аз съм локомотивец и винаги ще бъда такъв. В Пловдив има един отбор и това е Локомотив (Пловдив)!

В края на този месец предстоят двете най-големи дербита в България, Левски – Цска и Локомотив – Ботев, кое дерби според теб е по-голямо и емоционално?

– Според мен най-голямото дерби е Ботев и Локо в България. След това е Левски – ЦСКА.

Като за финал къде виждаш Локомотив в крайното класиране?

– В момента ситуацията при нас е много трудна, но аз знам, че ще се оправим и ще се дръпнем в класирането.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

5 Коментара

  1. най-хубавия жребий,да това ти е последното дерби Карагерен! Не си вярвяй толкова,неможеш правилно да ходиш,а за футбол говориш палячо!!!

  2. Хубаво е когато звездите на отбора са от собствената школа,така се запазва духа на това велико дерби,иначе резултата е ясен 3-1,и жълто-черна доминация..

  3. Вуйчо ти ваньо ще го пратим на село да бере картофите,а за депресии вие жълтите сте шампиони и накрая ще ти кажа още нещо: Научи се да пишеш на български манго

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker