Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

“Канарите” летят по часовник

Ботев (Пд) върви с удивително постоянство в сблъсъците със силните в “А” група. Показа го и дербито под тепетата с Локомотив (0:0 в неделя).

Първо – хората на Станимир Стоилов спечелиха всичките си домакинства досега срещу останалите 6 отбора от челната седмица. Второ – във всеки от петте мача “канарчетата” забиха по 2 гола, за последно – на ЦСКА в четвъртък. Три от победите са с по 2:1 като срещу армейците. Локо (Пд) и Черно море бяха бити с по 2:0 през септември.

Трето – Ботев не вкара нито един гол при гостуванията в топ 7, като сега на “Лаута” затвърди практиката. Четири пъти резултатът бе еднакъв – 0:0. “Канарчетата” се дадоха само на Левски на “Аспарухов” (0:1 през октомври). Това е единственото поражение на Ботев в дуели със силните през сезона. Дори челниците Лудогорец и Литекс имат по 3 загуби.

Ботев е с най-голям актив досега от двубоите в първата половина на класирането, която вече очерта седмицата за решаващите пролетни дуели. “Канарчетата” имат 19 точки от 10 мача, следвани от “Лудогорец” (17 т. от 10), “Черно море” (15 т. от 10). “Левски” (14 т. от 11), “Литекс” (11 т. от 8), “Локо” (11 т. от 11) и ЦСКА (9 т. от 10).

Очертава се предизвикателство за феновете на залозите. На 16 декември “Ботев” среща “Черно море” във Варна. Резултатът ще е 0:0. Макар че – стоп. Може Мъри и компания да паднат, защото единствената им загуба в топ 7 е от левскари навън. А ги чака марковият “син” Георги Иванов-Гонзо, пак на чужд за “Ботев” терен. Обаче мачът с “Лудогорец” на 22 февруари е ясен като знак – единица. Най-вероятно ще е 2:1 с възможност за 2:0. Пробвайте на точен резултат.

“Труд”

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker