Ботев ПловдивТопФутбол

Историческо: Ботев не е създаден през 1912 година, а преди тях е имало и други клубове в Пловдив

Сдружение ПФК Ботев, което е собственик на футболния клуб, поднесе днес на футболната общественост в Пловдив документи и артефакти, които разкриват подробности за прохождането на футболната игра в града.

Събитието се проведе в Историческия музей на Пловдив, като на него бяха поканени малка група отбрани гости. Сред тях бе и представител на TribunaPlovdiv.bg.

“Мисията на Ботев винаги е била да бъде на нивото на своите предшественици”, започна водещият Валери Станков.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

Според изнесените данни, на 11 април 1907 година е бил направен опит да бъде създаден отбора с име Ботев, но съдът в онези години е отказал. Основател на дружеството тогава е бил Иван Бухчев.

Първите регистрирани клубове в Пловдив са били 1906 година – Тримонциум и Стрела. През 1908 след обявяването на България за Царство, клубовете спират да функционират.

tribunasofia

Николай Симов, Георги Бухтев, Иван Миладинов, Страхил Антов, Тодор Анев, Никола Чернев, Иван Стоянов са били сред първите играчи на тимата. Първото игрище на тима се е наричало Ботева ливада, а първият футболен мач в Пловдив се е състоял 1911 година.

Две години по-късно, през 1909 година отново ботевистите опитват да регистрират отбор, но отново им отказват. Година след това се провежда и първият футболен турнир в града на ”Колежа”. Осем отбора взимат участие, като са разделени в две групи по четири тима. Интересно е да се отбележи, че тогава отборите са били с по шест полеви играча.

bet365

На 1 юни 1910 година, Ботев играят срещу Свети Августин, като губят срещата с 5:1. През 1991 на 10 юни, Ботев се приобщава към Тракийски юнак.

Специален гост на събитието бе Боян Ботйов – почетен член на футболен клуб „Ботев“ и правнук на генерал Кирил Ботев, брат на безсмъртния поет и революционер Христо Ботев.

https://www.tribunaplovdiv.bg/10-лв-бонус-без-депозит-от-efbet/

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

а

Подобни

Един Коментар

  1. [URL=http://vfl.ru/fotos/e52cd4f034876720.html][IMG]http://images.vfl.ru/ii/1624098684/e52cd4f0/34876720_m.jpg[/IMG][/URL]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker