Ботев ПловдивФутбол

Иршак – халфът, без когото Ботев не може

Финансовите проблеми в Ботев и драмата с КТБ принуди редица чуждестранни футболисти да си съберат багажа от Коматево. Доре, Хамза, Лукин и другите глезени играчи бързо стегнаха куфарите, след като разбраха, че пари от небето вече няма да падат в града под тепетата. Очакваше се с жълто-черните да се разделят и с вратаря Стаховяк и Томаш Иршак.

Докато стражът бе на кантар, при чешкия халф напускането на Ботев никога не е било на дневен ред. И това си личи във всеки мач от началото на сезона, когато Томаш е на терена. Безспорно Иршак е най-постоянният играч на пловдивчани. Той се превърна в мотора на Ботев, без който отборът не може. Томаш Иршак носи жълто-черната фланелка от 2012 г. когато е част от селекцията на Ферарио Спасов след завръщането на Ботев в елита.

Той всъщност е единственият чужденец, останал от онова първо сериозно пазаруване за жълто-черните. Иршак доказа, че може да се разчита на него и както треньорът Вили Вуцов, така и играчите усещат неговата воля за победа. Чехът приказва малко както на терена, така и извън него. Той обаче говори с продукцията си с жълтата фланелка, затова и публиката толкова много го обича
Сезонът, който сега върви, е най-силният за Томаш от началото на българската му авантюра.

За 12 мача, в които е бил на терена, има четири гола – Черно море (2:1), Славия (2:0), Берое (3:1) и Литекс (2:1). Всъщност Иршак няма в статистиката си кампания с повече от 2 гола, а сега само за 1/3 от мачовете той е минал постижението си двойно. Единственият с повече попадения от чеха е нападателят Иван Цветков. Головете на Томаш показват, че той вече има свободата да работи по целия терен, а не е ограничаван в зони. Всички си мислеха, че силата на Иршак е в отнемането на топката и организирането на атаки. Е, видя се, че може и голове да вкарва. При всички положения феновете на Ботев има още какво да видят от него. Той намери себе си и на фона на колебливото представяне на Ботев е стабилен. Вили само може да се радва, че разполага с такъв играч като чеха, има го обаче и другото – без него Ботев не може.

Живко Сребрев/7 дни спорт

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker