Архивите са живиЛегендиМарицаФутбол

Проклятието на Марица и има ли справедливост

TribunaPlovdiv.bg продължава да ви връща назад във времето, вчера Ви върнахме към баражите на Марица, които бяха загубени от отбори фантоми, а днес ще ви разкажем как едно име се превърна в проклятие за “пиратите”.

Едно име започва да бъде проклятие на Марица още от сезон 1994/1995, тогава тимът губи баража за влизане в “А” група от Раковски Русе с 2:3.

През сезон 2005/2006 Марица отново е на бараж, но тогава губи от Конелиано с. Герман, а баражът се играе на …. стадион “Раковски” в Севлиево.

Това обаче не е всичко през зимата на 2011 Марица продава лиценза си на …. ФК Раковски от град Раковски, а след това тимът е принуден да започне от най-ниското ниво на българския футбол “Б” окръжна футболна група.

Така името Раковски се превръща в проклятие за маричани, но кое е най-интересното? Раковски изчезва, а именно Раковски Русе се разпада през сезон 1998/1999 като отборът едва ли някога ще бъде възстановен. Видима-Раковски, отборът който домакинства на стадион “Раковски” в Севлиево беше закрит преди няколко дни. Конелиано беше закрит няколко дена след влизане си в “А” група, а преди 3 години отборът беше възстановен и сега е последен в Югозападната “В” група. Вчера стана ясно, че ФК Раковски почти сигурно няма да започне втория полусезон в “Б” група.

Любопитно също така е, че Марица губи и двата баража с резултат 2:3, а головете падат в края на мачовете. Друга интересна подробност е, че Марица играе бараж на 5-то число, а именно 1995, 2005, не е изключено този сезон маричани да играят бараж, като този път той ще бъде за влизане в “Б” група и отново ще е на 5-то число 2015.

Друга интересна подробност е, че голмайсторите за Раковски и Конелиано, които вкарват победните голове за 3:2 съответно в 90-та и 86-та минути са родени в пловдивска област. Филип Теофоолу е от Асеновград, а Мирослав Манолов е от Сопот, освен това и двата в една част от кариерите си играят в Черно море и правят не лоши мачове на “Тича” като вкарват и доста голове.

Вижте още по темата:

Как отбори фантоми спряха на два пъти Марица за “А” група и лишиха Пловдив от 4 пловдивски отбора в елита >>

reklamaposledenХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker