Трансфери и подготовкаФутбол

Илиан Илиев: Не сме готови за Европа (видео)

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Илиан Илиев говори пред Диема Спорт за обстановката в тима на “черно-белите”.

“Когато дойдох, единствената цел бе да избягаме от мястото, на което се играе бараж. Не сме броили дните до първи дебют, до първа победа. Важното бе с хората да се опознаем бързо, и да се работи с футболистите. В първия полусезон Локомотив също показа добро лице в някои мачове. Не сме почнали от нулата, напротив.”

“Трябва да се свикне да се играе под напрежение. Във всяка професия има напрежение, има и грешки. Трябва да се абстрахираме, защото когато се страхуваш да грешиш, ще сгрешиш.”

Възходът на Локомотив Пд

“Не сме направили генерални промени, знаехме, че има футболисти, които умеят да играят футбол. Може би това девето място пречеше на спокойствието. И сега, когато дръпнахме с 11 точки, мачът със Славия го изиграхме спокойно, и можем да гледаме само напред.”

“Понякога, в първите мачове тук, имахме периоди, в които стоим добре на терена, но в момента, в който противника надигне глава, се огъвахме. Сега може би сме готови да отговаряме с агресия и самочувствие. Всичко зависи от нас, и ако стоим като отбор, трудно ще ни победи някой. Мартин Камбуров вкара седем гола за четири-пет мача, това е функция на целия отбор. Когато имаш футболист с неговите качества, трябва да правиш всичко, за да му създадеш гол.”

“Наистина се играе бавен футбол. Но има няколко фактора. Трябва да играем бързо, с риск да грешим. Постепенно ще се греши по-малко. Лудогорец с качеството, със самочувствието на футболистите, може да играе по-бързо. Но с подобряването на базите, и това ще ни кара да играем по-бързо.”

“Не сме стигнали до лятната селекция. Отборът си имаше изградена структура. Трябваше да се заиграе малко по-бързо, и със самочувствие. Селекцията не сме я мислили детайлно, не може да опознаеш за толкова кратко време всички в отбора. Постепенно ще се преговаря за нови договори с тези, които искаме да останат.”

“Нямаме идеи да се класираме за Европа. Нашата цел бе да се избяга от баража, и да се види за следващата година кои футболисти могат да ни помогнат. Там вече, ако се запази този формат, може да имаме амбиции за тройката. За Европа не сме готови. Клубът премина през тежки моменти, само хората тук могат да кажат как са оцеляли. Били са трудни времена, дано с новия собственик са по-добри, и да не се бърза, и да влезеш в Европа за един мач.”

“Не искам да се връщам натам. Със сигурност, когато си на две точки от първото място, и на полуфинал за Купата, не искаш да си тръгнеш сам. Но тези решения са факт, и не зависеше нищо от мен,” заяви Илиев на края за уволнението си от Левски.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker