Дербито на ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Илиан Илиев: Искам спокойствие, за да победим в дербито

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Илиан Илиев предупреди своите момчета, че не иска да излизат сковани в дербито срещу Ботев този уикенд.

„Всеки от вас вероятно знае повече за настроението преди дерби, макар че в летния период може би няма толкова хора в града, за да се усеща още този дух. Футболистите работиха добре през целия подготвителен период, както и през последната седмица. Нямаме контузии, за нас треньорите е трудната задача да определим първо групата, а след това и титулярите“, сподели Илиан Илиев, съобщава Дарик.

“Най-важното нещо, аз го казах и на футболистите, е, че първо трябва да сме спокойни, да не влезем с напрежение в мача. Да сме по-спокойни и да играем футбол, какъвто можем.“

„Опитваме се да предпазим момчетата, да не мислят какво може да се случи, ако не победим в дербито. Трябва да излезем с мисълта да играем футбол, а не с фиксидеята да победим на всяка цена, което води до скованост.“

„Нетипично е, че ще играем в Бургас, защото няма осветление на Коматево. Трябва да се съобразяваме с тези неща, макар че когато сме в една професионална лига, трябва всеки да си изразява мнението, защото не е нормално да се играе при тези температури в 19 часа, а това глас в пустиня – все едно играем в друго първенство и на друга планета.“

„Трудно можем да се класираме за Лига Европа. Трябва да сме доволни, с това, което сме взели, защото ние сме си ги избрали попълненията. Имаме доста млади момчета. По-важно е в съблекалнята да има колектив“, коментира Илиан Илиев.

„Сега дали ще стигнем до евротурнирите, при този формат на първенството, дори и в първата шестица да си, имаме преки двубои, макар че има и друг вариант през 7-о място. Курс за подмладяване нямаме, играят онези, които са най-добро в момента, независимо от възрастта. Нещото, с което можем да се изненадаме в пловдивското дерби, е при статични положения. Но като схема на игра, тя може да се коригира бързо“, завърши Илиан Илиев.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker