бетано най-добър сайт за слот игри
ВолейболМарица - жени

Иван Петков: Не съм си мислил, че ще победим ЦСКА с такъв резултат

Женският отбор на Марица (Пловдив) продължава без загубен гейм от началото на първенството, след като в дербито на трети кръг надделя с 3:0 над ЦСКА в столичната зала Васил Симов. Ето какво каза треньорът на Жълто-сините Иван Петков за BGvolleyball.com малко след края на мача в София.

– Очаквахте ли толкова категорична победа като гости на ЦСКА?

– Искам да честитя на момичетата и на целия клуб за тази победа, като ако трябва да бъда честен, не съм мислил за някакъв резултат. Надявахме се да спечелим, без значение с колко. Въпреки че победихме, не направихме някакъв страхотен мач. Имаше много грешки и от двете страни, особено в нашия отбор. Просто на този момент сме достигнали по-добро ниво от ЦСКА и заради това успяхме да спечелим. Трябва да си направим изводите, но няма как да не сме щастливи.

– Въпреки грешките, отборът ви изглеждаше доста солидно и не се предаде дори, когато ЦСКА правеше серии от по няколко точки, както се получи във втория гейм.

– Хубавото бе, че нашият отбор показа самочувствие. И дори в моменти, в които изоставахме и през които ЦСКА се опитваше да вземе инициативата, успявахме да излезнем от трудните ситуации. Това се дължи именно на самочувствието ни. В отбора ни има сериозен потенциал, но не трябва да спираме, а да се борим да изчистваме грешките. Така беше и в мача ни с Казанлък, когато също спечелихме с 3:0, но имаше доста неточности. От друга страна това е нормално, защото имаме много млади състезателки, но не бива да го ползваме като оправдание. Максималист съм и съм казал на момичетата, че винаги виждам позитивното, но и моментите, които трябва все още да се отработват.

– През последните години все нещо малко не ви достигаше в решителните мачове. През този сезон готови ли сте за последната стъпка?

– Явно не сме били достатъчно добри, за да спечелим нещо повече в предишните сезони. Може би влияние оказваше и това, че основни състезателки ни напускаха по средата на сезона в последните 2-3 години. За всичко може да се намери обяснение, но Марица все пак трябва да бъде лидер и да бъде №1 в България, без значение от състезателките на терена и дали са на 17 или на 27 години. Просто трябва да бъдем отбор за пример.

– А ще успеете ли да запазите състава си през този сезон?

– Надявам се. Все пак всички сме запознати с българската действителност и когато една състезателка има предложение от чужбина, ние нямаме моралното право да я спираме. В нашия клуб всички разсъждаваме по един и същ начин и влизаме в ситуацията на състезателките.

– Между Марица и Левски (София) ли се очертава да бъде битката за титлата през този сезон?

– Не знам. Предстои да видим, когато дойде мачът с Левски. Все още е много рано, като имаме да изиграем още доста мачове, така че ще видим.

bgvolleyball.com

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker