бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Ивайло Петев е вариант №1 за Ботев (Пловдив)

Ивайло Петев е сензационният избор на Цветан Василев за нов треньор на Ботев (Пловдив), научи “7 дни спорт”Дните на Станимир Стоилов в Ботев пък са преброени. От реванша за Купата на България с Левски зависи дали Стоилов ще получи шанс да избута сезона, или още следващата седмица хасковлията ще бъде освободен.

При отпадане от турнира за националния трофей до края на сезона Ботев ще бъде воден от треньора в школата на клуба Петър Пенчев.

Големите мераци на Цветан Василев са да привлече Ивайло Петев. В момента архитектът на чудото Лудогорец работи в АЕЛ Лимасол, който се бори за първото място. Ако изведе и кипърския си тим до титлата, специалистът от Баховица ще направи нещо феноменално за роден треньор ще спечели три титли поред в две държави. Преди да поеме АЕЛ, Петев изведе два пъти Лудогорец до първото място. Петев е бил предложен на Цветан Василев от роден футболен ерудит, с когото се преговаря да стане директор на Ботев на мястото на Александър Александров. Александров е другият сигурен пътник в клуба заедно със Станимир Стоилов. Управата на „жълто-черните“ има намерение за тотална промяна на структурата в клуба. Затова се търси човек тип “Ивайло Петев”, който в Лудогорец имаше цялата власт. Благодарение на това бившият футболист на Литекс създаде система на работа, която превърна разградчани в безспорния № 1 във футбола у нас. Договорът на Ивайло Петев с АЕЛ е до края на сезона. Предполага се, че при спечелване на титла кипърците ще се опитат да задържат на всяка цена родния специалист. Те обаче няма как да направят оферта, която да бие тази на Ботев (Пловдив). Цветан Василев е готов да даде на Петев поне същата заплата, която има в момента Станимир Стоилов – 400 000 лева на година. В същото време Петев работи в АЕЛ за два пъти по-малко пари от Стоилов.

“Имам си отбор, имам си договор. С мен никой не е говорил за нищо. Опарих се от някои мои преживявания в България, така че винаги ще имам едно наум. А и Ботев си има за треньор доказан специалист като Станимир Стоилов. Нямам намерение да сменям който и да е колега в България, защото на гърба си съм изпитал някои неща”, коментира Ивайло Петев от Кипър специално за “7 дни спорт”. Както вече писахме, мечтата на Цветан Василев бе начело на Ботев да застане Христо Стоичков. Стоичков се надяваше да поеме „жълто-черните“ от зимата, докато банкерът реши да даде шанс на Станимир Стоилов да изкара сезона, за да съхрани достойнството му. Това накара Стоичков да приеме офертата на мексиканска телевизия, за която започна работа още тази зима. Преди това Стоичков с половин уста призна, че е имало вариант да оглави пловдивския клуб. Двамата с Василев ги свързва близко приятелство, покрай което Стоичков бе дълго време и рекламно лице на КТБ.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

2 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker