бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивТопФутбол

Зума: Никога не съм мислил, че Локо ще има 21 точки преднина пред Левски, Лудогорец са недостижими

В навечерието на двубоя Локо (Пловдив) – Левски “Тема Спорт” публикува интервю с легендата и почетен президент на черно-белите Христо Бонев. Зума засегна и теми, свързани с българския футбол и развитието на Тунчев начело на смърфовете.

Представяли ли сте си след толкова години във футбола, че ще дойде мач между Локо Пловдив и Левски, преди който да имате цели 21 точки аванс пред съперника, както е сега?

– Възходът на нашия отбор започна в последните години. Крушарски полага много усилия, за да създаде условия, с които да допринесе за спокойствие в отбора. Въпреки че в последните два месеца има затруднения, но в целия свят е така, не е само нашият президент. Последователната ни политика доведе до тези резултати. Крушарски единствен беше зад гърба на Бруно Акрапович и защитаваше всяко негово действие, въпреки че много хора бяхме против неговата позиция. Но той дава парите, той поръчва музиката. Засега мелодията е страхотна. Никога не съм очаквал, че може да имаме 21 точки повече от Левски. Локомотив отдавна вече се надиграва с Лудогорец и ЦСКА. Тук е мястото да спомена, че с треньор пловдивчанин като Ники Киров Арда гони място в тройката. Но защо той е в Кърджали, а не в Пловдив, на мен не ми е ясно, но това е друга тема.

Превръща ли се Локомотив Пловдив във втора футболна сила в България?

– Лудогорец е ясно на всички, че са недостижими. И от финансова гледна точка, и от организационна, и от селекционна… Всичко там е на доста високо професионално ниво. Мисля, че още много години те ще диктуват модата в нашето първенство. Вече се утвърдихме на втората позиция. Левски ще премине през още трудни моменти, ЦСКА пък колко години вече не може да случи на футболисти и все нещо малко не стига, не се получава… Гриша Ганчев трябва да види виновниците за това нещо. Защото човекът дава парите, но има хора, на които плаща, за да осигурят качествени футболисти. Не имена, а качество. Защото имена може да вземеш лесно, но те да не паснат изобщо на отбора и тактическия план, който използва тимът. Докато вижте при нас в Локомотив. Да, минават много хора – всички идват първо на проби. Но ние сполучихме с играчи, на които никой не им знаеше имената и при нас се развиха. Такива са Умарбаев, Масоеро, Диниш Алмейда, Лукас Салинас, напусналите вече Петрович и Томашевич. Кой е знаел за тях преди Локо? Ние вече имаме петима национали – четирима за България и Умарбаев в Таджикистан. Това не е било никога. Толкова години от Пловдив в националния от нашето поколение бяхме само аз и Динко Дерменджиев, и Тумби (б.р. -Георги Попов). А сега, ако беше и Тошко Неделев здрав, както и вратарят ни Луков, щеше почти целият тим да е от Пловдив, наред със селекционера Ясен Петров. Което е доказателство за отличната работа, която се върши в Локомотив и Ботев. Това ме кара да се гордея.

В тази връзка какво е мнението ви за старта на Ясен Петров начело на България?

– Трудното начало се очакваше и той го знаеше. Аз го познавам много добре, той е последователен и не се влияе от никого. Последният мач със Северна Ирландия показа някакъв проблясък, на който трябва да стъпи и да вземе вече да гради основите. Да намери футболистите, с които да започне да сплотява и сглобява целия състав. В тези три мача Ясен направи много промени, но на него му е ясно, че всеки двубой с нови играчи няма да постигне нищо. И затова мисля, че основата вече я има от срещата в Белфаст. Вече може да гради отбора, който ще му донесе успехи, аз съм сигурен в това.

Излезе ли Александър Тунчев от сянката на Бруно Акрапович и виждате ли в негово лице бъдещ Ераносян, който да изведе пак Локо до титлата някой ден?

– Трудно е да говорим за титла, въпреки че ми се иска още веднъж да видя Локо шампион. Да се повторят годините на Едо и Георги Илиев. Но, ако трябва да бъдем реалисти, в близките години това би станало много трудно. Вече казах за Лудогорец. Там всичко е на европейско ниво, а ние сме романтици. Тунчев израсна много. Той е изключително честно момче. Познавам го и като футболист. Има страхотно разбирателство между него и помощниците му – Георги Илиев, Стоян Колев и Йордан Юруков. Такъв задружен екип не съм виждал. А това е много важно в работата. Тунчев има бъдеще и отдавна излезе от сянката на Акрапович. Много слушам и за това как използва неговата схема, как е заварил всичко наготово. Напротив, схемата на Акрапович бе тази, която му донесе уволнението от ЦСКА. А Сашо Тунчев промени някои неща, пипна тук-там и направи подобрения. При Акрапович повече стояхме в нашата половина, разчитахме на контраатаки. Докато сега целият отбор се изнася напред във фаза атака и после целият се брани. Така всички футболисти изпитват по-голямо удоволствие от успеха, който са донесли. Тунчев и щабът му се справят перфектно.

https://www.tribunaplovdiv.bg/1000-efbet-200-2/

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker