бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивФутбол

Зума: Едо се завръща там, където му е мястото – на “Лаута”!

Почетният президент на Локомотив (Пд) Христо Бонев даде интервю пред “Тема Спорт” след историческата първа победана тима над ЦСКА-София на стадион “Българска армия” е 1:0. Зума гвори и за назначението на Едуард Ераносян за старши треньор на черно-белите и явните разминавания, които двамата са имали през годините.

Г-н Бонев, коментарът ви за успеха над ЦСКА”Армията”?

Изключително важна победа за отбора, дошла в точния момент. Мисля, че това е новото начало към възхода на Локомотив. Успех, който е първи на “Армията” и ще остане в историята. Дано да не е и последният. Щастлив съм от видяното.

Какво се промени в Локомотив за този кратък период?

Първо, идването на Ераносян в отбора доведе до импулс във всички. И в Христо Колев, и в Тунчев. Те заедно с Едо ще направят силен колектив, който ще работи в синхрон и ще могат всички заедно да извлекат най-доброто от футболистите. Това си пролича още на мача с ЦСКА. Имаше и грешки, и слабости, но ентусиазмът и желанието да се покажат бе най-важното за мен. И да не бяхме победили, пак щях да кажа същото, защото момчетата се раздадоха, играха със сърце.

Как ви се видя играта на ЦСКА-София, защо не се получават там нещата?

ЦСКА под ръководството на Гриша Ганчев ще изградят добър отбор, ще направят клуба още по-силен. Много е рано да се правят генерални изводи заЦСКА. Тимът бе събран наскоро и ще е нужно още време както на треньора, така и на играчите.

Какво да очакваме от Локомотив Пловдив за в бъдеще, какви ще са амбициите на Ераносян?

Смятам, че господин Крушарски и Ераносян са се разбрали добре по този въпрос. Едо е човек, който винаги е приземен и няма да дава кой знае какви големи обещания, но ще направи така, че да наложи млади футболисти и отборът догодина или по-догодина да е готов за нещо голямо, защото го заслужава.

Много се изговори и изписа за отношенията ви с Ераносян. Каква е истината, има ли вражда помежду ви?

Всичко е една история. Аз съм казвал многократно – Локомотив е част от живота ми и винаги е над всички и всичко и тези дребни неща, за които не че сме се карали, но така се получаваше, са вече в миналото и са забравени.

Допита ли се Христо Крушарски до вас за назначението на Едуард Ераносян?

Аз първо говорих с Едо. Казах му, че ние няма да живеем толкова, колкото сме живели досега, и на това, което е между нас, трябва да му сложим край, защото нищо съществено не е имало. Не са били някакви големи раздори или несъгласия. И го попитах дали, ако говоря с господин Крушарски, ще се съгласи да дойде там, където му е мястото – на “Лаута”. След неговото съгласие аз разговарях с Крушарски и той постъпи много далновидно, защото съм го казвал и друг път – чужда ръка твоя гръб няма да почеше. И затова Едо си дойде точно там, където трябва – в Локомотив. И мисля, че това е най-успешното решение на господин Крушарски.

Защо не се получиха нещата с Илиан Илиев?

Трябва да попитате него. Аз не искам да говоря неща, които не ми отиват. Моето отношение към Илиан Илиев съм го показал още през 1998 година, когато в групата за световното във Франция той беше един от първите в нея. Виждаме и Моуриньо в Манчестър Юнайтед на какъв огън се пече. Но това е професията на треньора -днес си осанна, утре – разпни го.

Сега предстои тежко домакинство на Берое, което ще е дебют за Ераносян…

Нашите фенове трябва да оценят всичко това, което Крушарски прави за отбора. Да напълнят стадиона и да подкрепят момчетата. Мисля, че нашият отбор е по-качествен и след тази победа над ЦСКА ще е трудно да ни спрат, нищо, че и те са с нов треньор.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker