Локомотив ПловдивФутбол

Здравко Лазаров: Безмислена война съсипва Локомотив

Капитанът на Локомо­тив Пловдив Здравко Лазаров ще пропусне днешното гостуване на Левски заради контузия. Пред “Тема спорт” Той бе категоричен, че не е сложил край на кариерата си и има сили да играе и следващото първенство.

Здравко, получи контузия в прекратения мач с Ботев. Ще можеш ли да играеш този сезон?

– Травмата не е толкова тежка. От два дни тренирам, възстановяването ми Върви добре. Мога да се появя в игра още този сезон, но вече няма смисъл. По-добре да се излеку­вам напълно, за да не стане ня­кой сакатлък, няма да риску­вам.

Започнаха да се появяват заглавия, че вече си изиграл последния си официален мач и спираш с футбола. Така ли е?

– Пълни глупости са писания­та, че съм сложил край на ка­риерата си. Няма истина в тези твърдения.

Значи през следващия се­зон ще гледаме пореден епи­зод от „Неостаряващия Здравко”?

– Ще видим. Нека най-напред приключи това първенство. Ако има къде да играя – ще продъл­жа да го правя.

А играе ли ти се още?

– Не ми ли личи? Играе ми, се разбира се. Имам още сили да го правя на добро ниво. Но не трябва да забравяме, че тряб­ва да има къде да играеш, на­ли. Ако никой не ме иска – то­гава ще спра.

Как стои ситуацията с Ло­комотив Пловдив?

– По принцип договорът ми изтича. Лошото е, че не се знае какво ще стане с клуба.

Значи ако Локо е стабилен, си готов да останеш?

– Естествено!

И на 38 години продължа­ваш да получаваш похвалите на специалистите – още над­бягваш съперниците, хвърляш се, играеш със стръв, вкарваш голове, лидер си по асистенции…

– Ако нямам контузии, имам сили да играя най-малко още го­дина. Мисля, че и на тази въ­зраст не се излагам.

На Локомотив му пред­стои мач с Левски – може ли съотборниците ти за втори път през сезона да бият на „Герена”?

– Всеки говори за катаклизми­те при тях, но ние също имаме проблеми. Надявам се момче­тата да се хвърлят, да напра­вят срещата интересна. Има­ме доста играчи, които висят за мача. Убеден съм, че ако всич­ки в състава ни бяха на линия, щяхме пак да ги победим. Но и сега имаме шансове, защото Левски е в дупка. Дано да се възползваме от ситуацията и да вземем поне точка. По принцип като отбор ние сме по-добри от тях.

Казваш, че и вие имате проблеми. Какви са?

– Въобще не ги очаквахме да се появят, от случващо­то се в момента сме потърпевши са­мо ние, футболисти­те. Няма какво тол­кова да коментирам какво става – то всич­ко се вижда. Само се моля  Локомотив да продължи да съществу­ва. Защото това е голям отбор, Всеки се съобразява с него като дойде в Пловдив. Ако го няма този клуб, А група ще загуби много. Никой ня­ма нужда от тази война, вътрешна война, безсмислена война. Heка обаче сменим тема­та, не ми се говори по тези въпроси. Защото ми е болно. Аз съм локомотивец, играл съм още в юношите на този отбор. Последните 4 години ми бяха най-хубавите, които съм играл в България. Всичко беше супер… Но никога не се знае какво ще стане от днес за утре. Видяхте какво се получи.

Бихте Левски и ЦСКА този сезон, но не успяхте да на­двиете Ботев, яд ли те е?

– Така е. Ако не се бе случило това нещо на трибуните, бях сигурен, че ще спечелим. Но та­ка са преценили привърженици­те, така са направили. Това си е тяхно право…

Как би коментирал успеха над ЦСКА с 2:0, който бе до­ста изненадващ за мнозина? Ти вкара страхотен гол от фаул, а след това изработи и дузпата?

– Мисля, че играхме много по-добре от ЦСКА и напълно заслу­жено победихме. Мен ме е яд за друго – че не успяхме да бием на „Лаута” Левски. Още не мога да повярвам, че паднахме от сините, които са много по-слаби от ЦСКА Може би всичко е до на­стройка, а и мач с мач не си приличат. Не мога да си обясня как се получи така, но не ми се коментират и измислени спекулации. За мен след Лудогорец, ЦСКА има най-добрия отбор в момента. Играят много добре, не случайно на червените са им такива резултатите. И да си кажа честно – изненадан съм, че ги бихме.

С черно-белите нямаш тро­фей…

– Много ме е яд. Бяхме на косъм от финала за купата то­зи сезон. Щеше да е невероятна битка с Ботев. Късметът оба­че ни обърна гръб в полуфинала реванш. Ако Мартин Камбуров беше вкарал дузпата, мачът с Лудогорец отиваше в продъл­жения. И в тях съм сигурен, че елиминирахме разградчани. В този момент те просто не знаеха къде се намират, смачкахме ги.

Отделно от това рефери­те сбъркаха и в двата мача в наш ущърб, но нека не ги комен­тираме, защото съдийството в момента е под всякаква кри­тика.

Вкара много хубав гол на ЦСКА от фаул. Как го видя ти?

– Стрелях и се получи (смее се). Тези удари си имат тайни. След всяко занимание оставам и ги упражнявам. Всичко е до тренировки. В даден момент фауловете са ми по-лесни от дузпите, имаше период, в кой­то бърках от бялата точка. В който и отбор да съм играл, винаги съм бил фауловете. Имам доста попадения от пре­ки свободни удари.

Коя е приятната и непри­ятната изненада в първен­ството?

– Ако трябва да посоча най-силен отбор – няма какво да си кривим душата – Лудогорец играе най-добър и привлекате­лен футбол. Но ЦСКА не им от­стъпва като тим, разполага с качествени играчи. Не трябва да се забравя, че разградчани три години играят в почти един и съши състав. А ЦСКА, както се казва, бяха събрани онзи ден. Колкото до изненада­та – тя е Локомотив Пловдив. Лятото въобще можеше да нямаме отбор. И ние се събрах­ме набързо, но въпреки това играхме водеща роля в първен­ството – бяхме на полуфинал за купата, сред първите седем сме.

Виждаш ли някой млад та­лант, за когото да си кажеш -това момче ще стане голям футболист, ще е като мен?

– В момента най-добрите млади играчи са в Литекс, ре­зултатите на школата им са видими. Ботев и Лудогорец се захванаха да направят добри академии. Дано излязат млади момчета, за да се развива футболът ни. Таланти винаги ще има, но трябва да се развиват. Много ми харесва Ивайло Чочев според мен го чака голямо бъ­деще. Дано да продължава да се развива така. Той ми прави най-добро впечатление от младите. Защото лошото на българския футбол е, че след мач се казва – най-добри бяха Мартин Камбуров и Здравко Лазаров – блестят тези на привършване, а не младите.

Ако ти се наложи да пра­виш бенефис – мач между кои отбори би организирал?

– Рано е. Не съм мислил по тези въпроси. Надявам се да поиграя още един сезон.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker