бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

За сбогом Домо прибира 21 000 евро от Ботев Пд

Ботев Пд и нападателят Валери Домовчийски официализираха „развода” помежду си вчера. Договорът на Домо бе прекратен по взаимно съгласие. Той имаше действащ контракт с Канарчетата до лятото на 2015-а. 27-годишният нападател ще прибере обезщетение в размер на 3 месечни заплати, пише „7 дни спорт”.

По наша достоверна информация при жълто-черните Валери се е разписвал срещу месечно възнаграждение, равняващо се на 7000 евро. С различните бонуси в контракта си нападателят е имал възможност да си докарва до 9500 евро месечно. Така заради преждевременната раздяла с Ботев Пд Домовчийски ще получи 21 000 евро. Роденият в Раковски таран акостира на Колежа през лятото на миналата година, идвайки от германския Дуисбург, където на практика не игра в официални срещи в последните 6 месеца от договора си. За Канарчетата той записа участие в 17 мача с жълто-черната фланелка, в които отбеляза 3 попадения. Най-запомнящият се момент на Домо с екипа на пловдивчани се оказа в двубоя с Щутгарт от третия предварителен кръг на Лига Европа, когато успя да се разпише във вратата на швабите. Липсата на пълноценна подготовка, както и контузията, която получи след началото на сезона, попречиха на Домо да разгърне безспорния си потенциал. През зимата треньорът Станимир Стоилов взе решение да се откаже от услугите на Валери за в бъдеще. След като отборът замина за първия си подготвителен лагер в Кипър, Домовчийски започна да изпълнява трудовоправните си отношения с Ботев Пд, тренирайки двуразово на базата в Коматево под ръководството на кондиционния треньор Светослав Гърков.

Както първи разкрихме, през миналата седмица шефовете на пловдивчани му отпуснаха 4-дневен платен отпуск, за да си намери нов отбор. В момента Домо изчаква крайното решение на клубовете от Русия и бившите съветски републики, които проявиха интерес към него. Вчера се появиха информации, че и Славия се облизва за него, но от Овча купел много трудно ще могат да изпълнят финансовите изисквания на Валери. Докато продължава намирането на най-подходящата дестинация, Домо ще поддържа форма със сателита на Ботев Пд –Раковски, разбра „7 дни спорт”. От вчера нападателят се включи в тренировките на тима от родния си град Раковски. Ръководството на Ботев Пд имаше голямо желание да го откомандирова до лятото именно в сателита си, но той отказа. Най-интересното в случая е, че от Раковски предлагаха най-добрите финансови условия на Домовчийски, за да доиграе сезона при тях в „Б” група, като парите са в пъти в повече от това, което евентуално биха му предложили от Черноморец и Черно море, които имаха интерес към него след Нова година.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker