бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Защитниците на Ботев се справиха с Либертас, “канарчетата” с 9-ти мач без загуба в Европа

Ботев победи Либертас с 2:0 при гостуването си в Сан Марино в среща реванш от 1-ия предварителен кръг на Лига Европа. Ботев беше господар на терена, но направи доста пропуски и първият гол падна в 65-та минута, когато централният бранител Александру Бенга вкара първия си гол за Ботев, а в 89-та минута друг защитник на пловдивчани Филип Филипов довърши гостите с втори гол, като и той вкара дебютния си гол за “канарчетата”.

Около 300 бултраси бяха пропътували разстоянието до Сан Марино, за да подкрепят отбора.

В 4-та минута Педро отправи много хубав и точен удар от близо 25 метра, но Алдо Симончини беше на място и отрази в корнер, след който не се случи нищо интересно.

В 7-та минута Иван Цветков центрира в пеналта след изпълнение на фаул, Бенга засече топката с глава, но кълбото срещна гредата, а при добавката Сърмов би високо над вратата.

В 16-та минута Куртеан отправи удар от разстояние, но той беше доста неточен. Малко по-късно Педро проби опасно и центрира, но Цветков не успя да засече с глава.

В 22-та минута Иван Цветков опита да прехвърли Симончини, но топката премина над вратата.

Libertas - Botev1

В 25-та минута Цветков първоначално успя да се измъкне от опеката на двама играчи на Либертас, но притича трети, който го спря
преди да изведе Огнянов на стрелкова позиция, след разбъркването топката попадна при Педро, който стреля, но над вратата.

В 29-та минута Либертас отправи първия си удар по посоката на вратата на Ботев. Антонели изведе добре Морели, Бенга го
настигна и нападателят на домакините опита прехвърлящ удар, който премина високо над вратата.

Секунди по-късно Педро направи хубав пробив по крилото и центрира към Иван Цветков, който между двама играчи на Либертас не успя да прати топката с глава в очертанията на вратата на Симончини.

В 39-та минута Мариян Огнянов изведе чудесно Педро, който от малък ъгъл стреля, но топката отново срещната гредата. Страничния съдия обаче отсъди и засада, заради засада на холандеца.

На полувремето Ботев направи първа смяна като Александру Куртеан беше заменен от Божидар Васев.

В 49-та минута след сериозно разбъркване в пеналта на Либертас топката достигна до Педро, но той не успя да нанесе добър удар.

В 57-та минута опасен удар на Сърмов от разстояние профуча покрай вратата на Симончини.

В 61-та минута Цветков центрира от корнер, а Радослав Терзиев не успя да засече добре топката и да открие резултата.

В 65-та минута Ботев логично разпечата вратата на Либертас. Божидар Васев центрира чудесно от корнер и Александру Бенга с глава засече за 1:0. Това беше втора асистенция за Васев, след като той асистира и на Педро в първия мач за 4-ия гол във вратата на Либертас.

В 71-та минута Ботев уцели поредна греда Педро центрира в пеналта, а Радослав Терзиев засече с глава, Симончини успя да я избие в горната греда, а Бенга не успя да вкара за втори път при добавката.

В 76-та минута Мариян Огнянов центрира чудесно към Иван Цветков, който засече с глава, но не успя да я насочи в очертанията на вратата.

Libertas - Botev2

В 87-та минута Ботев вкара и втори гол Мариян Огнянов с чудесен пас зад гърба на защитата на Либертас намери Филип Филипов, който овладя вкара първия си гол за тима.

Това беше 9-та поредна среща на Ботев без загуба в Европа и по този показател тимът изпревари Локомотив София и Лудогорец и вече е на втора позиция. Още една среща дели “канарчетата” от рекорда на ЦСКА от 10 срещи.

Във втория предварителен кръг Ботев ще срещне втородивизионния Санк Пьолтен от Австрия.

Либертас – Ботев 0:2

Голмайстор: 0:1 Александру Бенга 65 мин. 0:2 Филип Филипов 89 мин.

Жълти картони: Марко Рости, Лука Риги, Мирко Факонди (Либертас)

Либертас: Алдо Симончини, Давиде Симончини (Микеле Роси 70), Паоло Рокети, Даниеле Роки, Лука Риги, Мануел Молинари (Даниеле Анжели 79), Марко Рости (Никола Дженаро 72), Мирко Факонди, Филипо Антонели, Енрико Голинучи, Джан Лука Морели

Ботев: Адам Стаховяк, Алесандру Бенга, Филип Филипов, Йордан Христов, Радослав Терзиев, Алесандру Куртеан (Божидар Васев 46), Георги Сърмов (Цветелин Чунчуков 71), Луис Педро (Серкан Юсен 85), Томаш Иршак, Мариян Огнянов, Иван Цветков

baner-tribuna-plovdiv-pod-statiiteХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker