ФК ЕвроколежФутбол

Евроколеж удари Миньор Раднево като гост

Отборът на Евроколеж направи силен мач на тежкия терен в Раднево и взе нови три точки над Миньор. Срещата беше от 12 кръг на Югоизточна В група, а головете за пловдивчани вкараха Петър Челебиев в 7 мин и Мирослав Пушкаров в 37 мин. за домакините се разписа Янко Янков в 65 мин от дузпа.

Въпреки пороя от вечерта, които са се изля в Раднево терена беше добър за игра. Двата състава изиграха хубав мач, като колежани показаха, че своето доминиращо преимущество през първото полувреме и добра организирана игра в защита и на контраатака през втората част. Още в първите минути играчите на Евроколеж успяха по-добре да се приспособят към тежкия терен под дъжда и в 7 мин вече водеха в резултата. След пас на Мирослав Караилиев към Николай Павлов пред дъгата, нападателят спринтира по диагонал към наказателното поле. Премина през трима и подаде към лявата греда. Топката се спря в една локва пред вратаря Любомир Стефанов и го излъга. Влезлия на скорост Петър Челебиев я достигна и би покрай стража за 0:1. Домакините отвърнаха, след едно разбъркване в наказателното поле на Апостол Стоянов топката беше изритана към вратата. Пред голлинията Йордан Хърков и Георги Бъчваров се хвърлиха и изчистиха. В 25 мин Георги Куртев от 30 метра отправи силен удар от фаул. Топката влизаше в долния ляв ъгъл, но беше избита с мъка от Стефанов в корнер. Последваха няколко последователни центрирания в наказателното поле на домакините, но Петър Челебиев и Мирослав Пушкаров не отправиха точни удари към мрежата. В 35 мин при една атака Пушкаров беше изведен сам срещу вратаря на домакините, но ударът му беше избит в корнер. След центрирането левият бек отклони топката за 0:2 и се реабилитира за пропуска преди това. До края на първата част пловдивчани владееха топката и не позволиха на домакините да застрашат Стоянов.

През второто полувреме домакините се хвърлиха да търсят обрат в мача, но трудно до стигаха до удар в посока на вратата на Апостол Стоянов. Колежани бяха добре организирани в защита и разчитаха на опасни контраатаки. Куртев и Мирослав Караилиев на няколко пъти успяха да матират защитата на домакините, но ударите им минаваха встрани или бяха парирани. В 65 мин домакините атакуваха по дясното крило и при поредното центриране в наказателното поле Йордан Хърков с шпагат се опита да изчисти. Топката от крака му се удари в ръката и съдията на мача даде дузпа. Янко Янков вкара в обратния ъгъл на Стоянов за 1:2. Домакините започнаха стихийно да атакуват и центриранията им и пасовете ставаха лесни за отразяване от защитата на колежани. Пловдивчани отвърнаха с няколко контраатаки, след които Николай Николов и Георги Куртев отправиха опасни удари. В 80 мин Мирослав Караилиев пропусна шанс да реши мача след отличен пробив от дясно. Успя да финтира вратаря Стефанов и отправи удар към празната врата. Топката вместо в мрежата се удари в страничната греда и излезе в аут. Въпреки това играчите в синьо-жълто удържаха аванса си от един гол и взеха три точки. След този успех Евроколеж е трети в класирането с 22 точки, колкото има и втория Поморие. Следващият мач на пловдивчани е срещу Розова долина, а преди него в сряда играят с Асеновец във финала за Купата на АФЛ Зона Пловдив.

fceurocollege.com

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker