ФК ЕвроколежФутбол

Евроколежа се справи с Гигант

Отборът на Евроколеж надигра тотално състава на Гигант при обрата с 3:1 в Оризари. Срещата беше от седмия кръг на Югоизточната В група, а головете за колежани вкараха Николай Павлов в 57 и 61 мин и Сезгин Четин в 93 мин. За гостите беше точен Иван Влашев в 47 мин.

Синьо-жълтите доминираха през всичките 90 мин на терена и могат да съжаляват за многото пропуски и трите греди. Срещата започна с няколко пробива на Николай Маринов по лявото крило, които завършиха с далечни изстрели около вратата на гостите. В 15 мин Николай Николов с удар от дъгата намери лявата греда на вратата. Топката беше догонена до тъча от Илхан Ибрамчик, който центрира успоредно на голлинията. Пред вратата с коженото кълбо се размина Георги Куртев. Колежани принудиха гостите да се бранят изцяло пред вратата си, а играчите на старши треньора Илия Иванов опитваха удари от дистанция. Няколко пъти Куртев пробваше от фаул да застраши вратаря на Гигант, но топката минаваше встрани от вратата.

В 46 мин защитата на Гигант не успя на два пъти да изчисти добре топката от наказателното и Николай Маринов беше близо до гола. Николай Николов проби през центъра, но защитник изби пред погледа на вратаря. Топката се отправи към Маринов, който от 20 метра се опита да вкара в опразнената врата, но я прати на сантиметри от страничната греда в аут. През първата част Гигант отправиха един удар от далеч над напречната греда на Апостол Стоянов. Вихрено започна втората част. Колежани се хвърлиха в атака, но Гигант успя да поведе в резултата при единствената си сериозна опасност. В 47 мин след пробив от дясно Стоянов не успя да изчисти добре ниско центрирана топка. Тя попадна във Влашев, който от дузпата я провря между защитата и вратаря на домакините за 0:1. След този гол колежани започнаха да играят още повече агресивно и в 58 мин след центриране от дясно на Илхан Ибрамчик към дузпата. Николай Павлов на скорост с глава заби топката в мрежата за 1:1.

В следващата атака Николай Маринов намери Николай Николов пред дъгата, последният отново намери страничната греда. В този момент играчите на Гигант бяха свалили гарда и Николай Павлов ги нокаутира с второ попадение.След бърза атака преминала през Куртев и Ибрамчик топката беше пусната към Павлов, който от границата на наказателното поле с техничен удар изненада вратаря на гостите за 2:1. Само две минути по-късно Николай Павлов беше фаулиран в ляво близо тъча, в опит да изведе Маринов сам срещу вратаря на гостите. Главният рефер вместо да даде авантаж отсъди нарушение. Куртев изпълни фаула към Маринов. Лявото крило навърза двама защитници на Гигант и центрира остро успоредно на голлинията. Топката рикошира в играч на гостите срещна напречната греда. До края играчите на Евроколеж продължиха да доминират, а в даденото четири минутно продължение вкараха и трети гол. Сезгин Четин се прибори в центъра на терена за една топка. Финтирайки трима играчи на гостите проби от ляво и навлезе в наказателното поле и с под пложна на вратаря вкара за 3:1.

Евроколеж записа трета победа в първенството след отлична игра и се изравни по точки с петия Тунджа. В следващият кръг колежани гостуват на последния в класирането Стара Загора.

fceurocollege.com

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker