бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Доре бележи, Конго продължава напред в квалификациите за Купата на африканските нации

Конгоанският нападател на Ботев Феребори Доре се разписа при победата на Конго над Намибия с 3:0 като домакин. С тази победа тимът си осигури преминаване в следващата фаза на квалификациите за Купата на африканските нации.

Първата среща, която се беше играла на 17-ти май в столицата на Намибия Виндхук завърши с победа на домакините с 1:0, а в срещата не игра Доре, който още не се беше завърнал в родината си, след като игра финал за Купата на България на 15-ти май.

Днес Конго беше категоричен у дома и спечели с 3:0. Силвър Ганвоула откри в 45-та минута, а в 46-та Доре вкара важния втори гол и удвои преднината на тима си. В 74-та минута Ладислас Доуниама оформи крайното 3:0.

Така Конго преодоля първия кръг на квалификациите и се класира за плейофите за влизане в групите на квалификациите.

Конго ще срещне Руанда, а първата среща е между 18-20 юли в Конго, а реваншът е между 1-3 август в Руанда. Феребори Доре със сигурност пропуска и двете срещи, защото тогава Ботев започва първенството, а най-вероятно ще продължи и участието си в Лига Европа.

Ако Конго успее да отстрани Руанда ще се класира в група с Нигерия, ЮАР и Судан, като първите два отбора в крайното класиране се класират за Купата на африканските нации, а квота ще спечели и най-добрият трети отбор.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker