Виктория Волей - мъжеВолейболДруги спортовеИз градаМарица - жениНационали

Добра новина: “Колодрума” готов до края на годината, има голям шанс на Европейското

5.628 млн. лв. ще се прехвърлят на Пловдив за дострояването на спортния комплекс в града. Това става ясно от два проекта на постановления на Министерски съвет, публикувани за обществено обсъждане на strategy.bg.

Залата в Пловдив – готова до края на годината На Пловдив се отпускат 5.628 млн. лева за покриване на разходите по изграждането на колодрума, който трябва да се превърне в спортна зала. През 2013 г. правителството на ГЕРБ одобри субсидия от 24 млн. лева за спорния комплекс на Пловдив. С влизането на решението в сила общината получи 12 млн. лева.

Кметът Иван Тотев (ГЕРБ) е поискал останалата част от сумата – още 12 млн. лева, но на този етап кабинетът ще отпусне реално изразходваната сума от 5.6 млн. лв., става ясно от решението. В писмата си пловдивският кмет посочва, че Спортният комплекс е един от основните приоритети за развитие на спорта в града. Обектът трябваше да е завършен в началото на тази година, но изграждането ще се забави с почти 12 месеца.

При успешно изпълнение Пловдив има шанс за домакинство на Европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 г. Съоръжението беше започнато като частна инициатива, но покрай кризата инвеститорът изпадна в затруднения и сега залата се довършва с общински и държавни средства.

Строителството се извършва от “ГБС Пловдив”, част от групата, която построи и “Арена Армеец” в София. Спортното съоръжение е планирано за до 8500 седящи места, а разгънатата му застроена площ е приблизително 37 хил. кв.м. Допълнителните средства за двете общини ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2014 г.

baner-tribuna-plovdiv-pod-statiiteХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker