бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивФутбол

Деян Колев: Локо има капитал, какъвто Лудогорец няма!

Сълидерът на “Бъдеще за Локомотив” Деян Колев е в чужбина по бизнес дела. В програмата му има включени и срещи със заможни фенове на “черно-белите” зад граница. Работи се сериозно и по партньорство със солиден западен клуб. Въобще работата по укрепването на „Локомотив“ върви с пълна сила. Въпреки това се оказа, че Колев щял да… подава оставка. Това бе причина “7 дни спорт” да го открие зад граница.

– Г-н Колев, пишете ли оставката, или е готова, каквито информации се появиха?

– Даже мисля, че брат ми вече я е входирал в деловодството. Разбрах днес от вестник, че трябва да я подам. Това на шега, макар че откровените провокации на един вестник към клуба не са никак шега работа. Що за липса на какъвто и да е професионализъм са подобни неистини!? В информация от 10 реда за нас са смогнали да публикуват две лъжи. Да беше една, да кажеш случайно. Но две на толкова кратко място говорят само и единствено за тенденция. Такива “новини” за нас излизат непрекъснато във въпросното издание. Като се прибера в петък, ще решим какви точно мерки да предприемем. „Локомотив” (Пловдив) е сериозен клуб, с огромна фенска маса. Няма да позволим не само да я лъжат, но и да я настройват срещу хората, които се мъчат да спасят „Локомотив“. От сутринта ми се обадиха над 70 човека. Някои от тях са сериозни бизнесмени, има дори такива от София. Предложили сме им съвместни дейности. И те ми звънят и питат: “Защо не ни казвате каква е истината? Как да работим заедно, като вие се разпадате, оставки хвърляте?” Виждате ли докъде води една лъжа? Вкарва нас, които нямаме никаква вина, в обяснителен режим. Но все пак нека тези, които смятат да продължават с лъжите, да знаят, че си имат работа със сериозни адвокати, каквито сме с брат ми, и няма да им е лесно от тук нататък.

– От думите ви излиза, че не сте се отказали от намерението до края на паузата да осигурите генерален спонсор.

– Разбира се. Ние казахме още лятото, когато получихме акциите от г-н Динев, че основната ни задача е да поддържаме клуба в нормално състояние, докато се появи богат човек, на когото да предадем книжата. Мислехме, че още през септември-октомври ще имаме разрешение на въпроса. Преди оттеглянето на предишния собственик не един и двама бизнесмени както от Пловдив, така и от други градове ни казваха: Вземете ли вие клуба, изчистите ли го, веднага ви подаваме ръка. Когато всичко това стана факт, въпросните бизнесмени се покриха. Което не ни е спирало да говорим непрекъснато с нови и нови хора. Факт е обаче, че до момента никой от интересуващите се не е бил последователен в отношението си към акциите на „Локомотив“. В същото време проблемите започнаха да ни притискат осезаемо, всеки месец трябваше да осигуряваме по стотина хиляди лева за издръжка на отбора и покриване на задължения. Нормално беше да се стигне до забавяне и на заплати. Затова си дадохме сметка, че докато чакаме някой с пари да вземе клуба, той може просто да… изчезне. Поради което и коренно променихме работата си. Вече приоритет е не просто намирането на генерален спонсор, а приобщаването към клуба на всеки един бизнесмен, който може да помогне с 5 или 10 хиляди лева. На практика от Нова година ни се налага да градим съвсем нова стратегия, такава, която не лежи на гърба на Чичко Паричко, а на самия „Локомотив“.

– Какво искате да кажете?

– Ние не можем да си позволим само да чакаме някой да дойде и да каже: „Дайте ми клуба, имам едни свободни 3 милиона лева за издръжката му.“ На нас ни трябват всеки месец 150-ина хиляди лева, за да функционира клубът що-годе нормално. Нали разбирате какво следва, ако два месеца не правим нищо и чакаме някой да дойде? 300 000 лева клубът е назад. След още два месеца стават 600 000. И тогава хептен никой няма да се появи. Затова с момчетата от сдружението решихме, че трябва да променим тотално стратегията. Не да търсим човека със страшно многото пари, а да приобщим повече фирми, повече приятели към каузата. Вярваме, че така само ще ускорим процеса по нормализирането на „Локомотив“. В крайна сметка, ако един богат човек види, че Лаута е място, където той ще дава едни пари, а клубът ще си заработва другите, много по-лесно ще се навие да вземе отбора, отколкото, ако нищо не се прави.

– Казахте 150 000 лева на месец. Това е нищо на фона на милион и половина, които харчи ЦСКА.

– Не, това е страшно много. Не искам да коментирам другите отбори, имам особено мнение както за финансирането им, така и за харчовете. Изключвам „Лудогорец“, където наистина поставиха нещата на страшно професионална основа. Ние си гледаме „Локомотив“ и повярвайте ми, с момчетата от сдружението, с легендата ни Христо Бонев, с г-н Атанас Узунов ни коства невероятни усилия да задържаме положението в „Локомотив“ що-годе нормално. Да, забавиха се едни заплати, но къде не се бавят? Намерете поне един от тези, дето си тръгнаха за две възнаграждения и половина, и го питайте колко заплати е взел от януари до май! И защо тогава не е разтрогвал?

– Къде виждате тогава шанса да се реализира вашата стратегия?

– „Локомотив“ (Пловдив) е имал винаги капитал, какъвто нито един друг клуб няма – невероятната му публика. Това е нашият шанс. Предстоят ни два мача на истината. Първият е на 22 февруари с „Локомотив“ (София). Мнозина ни имат за аутсайдер в 1/4-финалната двойка, но ние вярваме на момчетата, на Христо Колев и смятаме, че шансът ни да продължим напред е голям. Ако другата неделя на Лаута има 7-8 хиляди човека с черно-бели шалове, нищо не може да ни спре. На 8 март пък е дербито с „Ботев“ (Пловдив). Мач, който не се нуждае от коментар. Вярваме, че ултрасите ще подкрепят отбора така, както само те могат. Пък знае ли човек, може пълният стадион да покаже и на някои колебаещи се бизнесмени кой е отборът за тях…

– Брат ви Димитър Колев и друг човек от сдружението – Велин Терзиев, имаха среща в петък със спортния министър Красен Кралев. Какво очаквате след нея?

– Впечатлени са доста от министъра, защото е показал тотално познаване на материята. Г-н Кралев е подсказал някои неща, други е препоръчал да се направят. Не може да не ни радва фактът, че в негово лице на държавата не й е безразлично, че може би най-футболният град – Пловдив, е заобиколен при провеждането на европейското първенство за юноши. Бяха обещани едни пари за стадиона ни, а сега те отиват към такива на членове на изпълкома. Дано да е случайно, но както е станало ясно на срещата – надали.

7 дни спорт

reklamaposledenХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker