бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивЗа ИсториятаЛокомотив ПловдивФутбол

Денят на дните! Мачът на мачовете! Финалът – Ботев срещу Локомотив !!!

Дойде големият ден за пловдивския футбол. Дойде денят за двубоя, който ще остави най-ярка след в историята на Ботев Пд и Локомотив – финалът за Купата на България.

Срещата е днес от 19:00 часа на ст.”Васил Левски” в София, като всичко най-интересно около нея ще можете да проследите в TribunaPlovdiv.bg.

До момента никога не се е провеждал подобен мач – с цената на трофей, между двата големи съперника.

За локомотивци успехът ще донесе първа Купа на България във витрината им, докато Ботев вече е печелил три пъти отличието.

Това ще е и 120-и мач във всички турнири между двата клуба, 108 за първенство и 11 за Купата.

Иначе в Локомотив не записаха силни резултати от класирането си на финала, а на “Лаута” ясно показаха, че именно този мач се е превърнал в приоритет и може да осмисли сезонът им. Ботев е фаворит на книга, но в такива мачове предварителните очаквания обикновено не играят голяма роля. За това предупреди и звездата на “канарите” Тодор Неделев.

Треньорът на Ботев Николай Киров е наясно със състава, но има колебания за крайните бранители. Голяма е вероятността да като титуляри да започнат бразилците Джонатан и Еберт Кардосо. Ако Джонатан не е готов за пълни 90 минути, то мястото му ще заеме Филип Филипов. На вратата ще е Кайзер, а пред него ще си партнират Кристиян Димитров и Пиргов. Терзиев ще застане пред тях, а в полузащитата ще действат Балтанов, Неделев и Васил Шопов. Атаката ще води Антонио Вутов, който пропусна три мача поради наказание.

В Локомотив няма проблеми с контузени и треньорът Бруно Акрапович ще заложи на най-доброто, с което разполага. Очаква се той отново да заложи на по-предпазлива тактика и изчакване на грешка на съперника. В атака ще действат Аралица и Димитър Илиев. Дилемата пред босненския специалист е на кого да заложи на вратарския пост – Илко Пиргов или Мартин Луков, като с по-големи шансове изглежда вторият.

В София се очаква истински десант на пловдивски фенове, като тези на Ботев ще бъдат три пъти повече. Специално за мача идват доста привърженици и от чужбина, както и от всяка точка на страната. Ще има и мениджъри, които да наблюдават играта на определени футболисти, като най-сериозно следен ще бъде Тодор Неделев, както и неговите съотборници Кристиан Димитров и Антонио Вутов.

Вероятни състави:

Ботев Пд: Кайзер, Джонатан, Кр. Димитров, Пиргов, Кардосо, Терзиев, Шопов, Неделев, Балтанов, Тонев, Вутов

Старши треньор: Николай Киров

Локо Пд: Луков, Томашевич, Везалов, Езе, Петрович, Банович, Ангелов, Буна, Илиев, Цветанов, Аралица

Старши треньор: Бруно Акрапович

Главен съдия: Николай Йорданов

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker