бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Данчо Христов: Надявам се да станем шампиони

Националът в селекцията на Ботев (Пд) Йордан Христов е сред най-стабилните играчи на „канарчета­та” от началото на сезона. Десни­ят защитник, който има невероятен прогрес под ръководството на Стани­мир Стоилов, се съгласи да отговори на въпросите на „Меридиан Мач” след дербито с Лудогорец в събота, което завърши без победител – 0:0.

Данчо, Ботев и Лудогорец не успяха да се бият. Комен­тарът ти за дербито на върха?
– Мисля, че си раз­делихме две полув­ремена. През първо­то ние стояхме по-компактно и имахме повече положения. През второто съпер­никът доминираше, но ние стояхме мно­го здраво в защита. Трябва да сме довол­ни от точката в Разг­рад срещу двукрат­ния шампион пред­вид факта, че имаме много контузени.

– Лудогорец ли е основният претен­дент на Ботев за титлата?
– Още е рано да говорим за претенденти и титли. Смятам, че всичко ще се реши на доста по-късен етап. Наис­тина Лудогорец дик­тува темпото в пос­ледните години, но в крайна сметка всич­ко ще се реши на те­рена. Първенството е дълго. Дербитата тепърва предстоят.

 Смяташ ли, че Левски, ЦСКА дори и Локо (Пд) са скрити фаворити за златните медали?
– Със сигурност ЦСКА и Левски ни­кога не могат да бъ­дат подценявани. В последно време чес­то се говори, че в двата родни тима има криза, но те ви­наги са близо до златните медали. Колкото до Локо (Пд), според мен те нямат никакъв шанс за титлата.

– Контузиите на Мариян Огнянов, Тодор Неделев и Иван Цветков ще повлияят ли на от­бора ви за битката за медалите?
– Със сигурност. В мачовете досега се усещаше липсата на Тошко, Мариян и Иван. Надявам се в оставащите срещи особено през зима­та, когато ще оста­нем без Тошко, който отива в Майнц, дру­гите да са в редици­те ни.

– Правилна ли е политиката на Бо­тев, според която пред отбора не се поставят строго оп­ределени цели?
– Не мисля, че Бо­тев няма цели. Ние се борим за тройка­та и най-вече да иг­раем в Европа. Опитахме качамака на мачове зад граница, сладък е! В никакъв случай не искам да изпус­нем удоволствието да играем в турнири­те през следващия сезон.

– Много футболни специалисти смя­тат, че Лудогорец е с една крачка пред другите български отбори. Коментарът ти?
– Ботев се развива в правилна посока. Да, наистина Лудо­горец има успех в последните години, но и ние ги следва­ме. Скоро няма как да не прилапаме и ние някой друг тро­фей.

– В момента за какво мечтае Йордан Христов?
– Разбира се, да стана шампион с Ботев. Ще е трудно, но не и невъзмож­но. Затова всеки ра­боти, за да просперира и да се разви­ва.

– Ти си един от футболистите, кой­то има най-малка конкуренция в състава. Треньорът Станимир Стоилов взе на позицията ти филип Фили­пов, но може би той трудно ще се пребори за десния фланг на отбрана­та. Успокоява ли те това?
– Сигурен титуляр в нито един отбор няма. Ако се успокоя, че съм титуляр, ще изхвърча от състава. Раздавам се мак­симално на всяка тренировка, за да съм измежду 11 -те.

 След като направи първа крачка в базата на Коматево, кога според теб оттам може да излезе новият Тодор Неделев?
– Със сигурност трябва време. Мини­мум три-четири годи­ни. Но ще се случи. Щом се влагат сред­ства, няма как да не се роди нов Неделев.

 Доста от хората на трибуните на Ко­лежа смятат, че в домакинските ма­чове ти си далеч по-агресивен и ак­тивен, но се криеш при гостуванията. Така ли е?
– Не искам да бъда обстоен в коментара си. Ще отговоря та­ка: спазвам указани­ята на треньора, на­ли затова работим.

 Ще ни бъде ли в квалификацията за Мондиал 2014 в Бразилия?
– Аз като част от националния отбор се надявам да бием Армения и Чехия. Имаме сили да спе­челим. Но ще ни трябва и късмет, а и не всичко зависи от нас.

 Ако сега в момента почетният президент на Локо (Пд) Христо Бонев ти се обади и ти предложи да пре­минеш в тима от парк „Лаута”, какво би му отговорил?
– В момента никой друг клуб освен Ботев не може да ме привлече. Не вярвам да ми предложат по-­добри условия. Но в живота всичко е въз­можно. А в Локо (Пд) не си заслужава да премина. „Смърфовете” са далеч от на­шето ниво.

 А ако Флорентино Перес от Реал (Мадрид) ти се оба­ди?
– Нека не мечтаем. Трябва да съм луд, за да не тръгна за Реал (Мадрид). Но нещата са комплекс­ни и ние все пак сме в България, да не забравяме. Сега съм в Ботев и искам всичко на първо мяс­то да е ОК с люби­лия ми отбор.

Подобни

5 Коментара

  1. Pingback: check over here
  2. Pingback: great post to read
  3. Pingback: social bookmark
  4. Pingback: social bookmark
  5. Pingback: news
  6. Pingback: Homepage
  7. Pingback: yoga Übungen
  8. Pingback: Cpa miami
  9. Pingback: zack childress
  10. Pingback: zack childress
  11. Pingback: ugg outlet
  12. Pingback: mcm bags
  13. Pingback: Alkalete
  14. Pingback: Kyäni
  15. Pingback: Kyäni
  16. Pingback: sap crm
  17. Pingback: PSAT prep
  18. Pingback: Marco
  19. Pingback: VSI
  20. Pingback: skok wołomin
  21. Pingback: My Homepage
  22. Pingback: male enhancement
  23. Pingback: Deal of the day
  24. Pingback: corion
  25. Pingback: Black people
  26. Pingback: Afvallen
  27. Pingback: Home Loan
  28. Pingback: What is hemp
  29. Pingback: Bean bag chairs
  30. Pingback: Chatting
  31. Pingback: Colicky baby
  32. Pingback: Free Spins bonus
  33. Pingback: sign shop
  34. Pingback: Sedona Method
  35. Pingback: Buy Backlinks
  36. Pingback: erotic fiction
  37. Pingback: Tacoma Taxi
  38. Pingback: The First Porsche
  39. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

  40. I simply want to tell you that I am just new to blogging and seriously liked this web blog. Most likely I’m going to bookmark your blog . You definitely come with wonderful well written articles. Thanks a bunch for revealing your blog site.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker