бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивДербито на ПловдивФутбол

Данчо Христов: Добре е, че Камбуров няма да играе, надявам се да спечелим

Капитанът на Ботев Пловдив Йордан Христов се съгласи да даде обширно интервю за “Тема Спорт” няколко дни преди битката с Локомотив. Десният бек на “канарчетата” наблегна на това, което бе направено по време на подготовката в Турция и какво още е нужно на тима. Той говори и за изискванията на старши треньора Николай Костов. 

Йордане, успяхте ли да се подготвите достатъчно добре за старта на пролетния дял, който започва с дерби срещу Локо Пд? Как се представиха младите?
– Мисля, че лагерите минаха добре. Хубаво е, че се прибрахме всички живи и здрави и нямаше контузени момчета. Свършихме доста от нещата, които желае треньора. Не мога да се кажа, че всичко, което се искаше сме го направили, но изпълнихме по-голяма част от изискванията му. Имаше хубави неща, но и такива върху, които трябва да поработим. Относно младите момчета – показаха добро ниво. Все пак някои от тях бяха за първи път с мъжкия отбор, но бързо влязоха в ритъм. Има момчета, които могат да заиграят по-сериозно в тима. Мисля, че господин Костов даде голям шанс на младите, то се видя и от контролите. Юношите трябва да се възползват от тази възможност, която им се дава. Лично на мен по-специално впечатление ми направиха Серкан Юсеин, който дълго време е с нас, но сега получава повече игрови минути, както и Наско Милев. Като цяло всички се представиха добре, но те двамата са по-дълго с нас и затова вече започват да разгръщат потенциала си. Останалите може би в бъдеще ще изпъкват.

Преди време Мариян Огнянов заяви, че Николай Костов иска Ботев да играе доминиращ и атрактивен футбол. Свикнахте ли вече с треньора и има ли нещо по-различно в методите му спрямо предишните специалисти, с които работихте?
– Да, треньорът има хубави виждания за футбола. Той иска чисто и просто да играем атрактивно, а не да паркираме автобуса отзад и да чакаме каквото стане напред. Наистина философията на Николай Костов е свързана с атаката. Той иска да играем бързо, да влизаме в комбинации или казано на прост език – да има атракция. Точната дума е да доминираме. Това е много хубаво и за нас футболистите, защото е ясно, че никой от нас не иска просто да седи и да се защитава. Надявам се, че ще успеем след като сме разбрали какво желае да го приложим и на терена през пролетния дял от сезона. Целта е през втората част от първенството да имаме много по-добро лице, отколкото през есента.

В контролите допуснахте доста голове. Притеснява ли ви това?
– Това е вследствие на по-отворения футбол, който играем. Стремим се да бъдем изнесени по-напред и затова се получиха по-резултатни срещи. Все още не сме изпълнили всичко, което иска Николай Костов от нас. Това е нормално, след като сме само от два месеца заедно. Скоро ще поправим пропуските си. Вярвам, че ще изчистим грешките и няма да допускаме толкова голове, колкото в контролите. Видно е, че бележим прогрес.

В събота ви чака дерби с Локомотив Пловдив. В предишните две срещи не успяхте да победите, ще съумеете ли да го направите сега?
– В последните две срещи не успяхме да победим Локомотив, за което може да съжаляваме. Показахме добър футбол, но нямахме късмет. Ще бъде добре, ако сега тръгнем с успех. Трите точки ще ни дадат самочувствие, увереност и ще ни дадат тласък да продължим с развитието си. Не на последно място ще зарадваме и феновете си, които чакат доста време да покажем по-добър футбол. Затова се надявам, че ще отговорим на очакванията им и ще спечелим.

Капитанът на Локо Пд Мартин Камбуров няма играе в дербито, тъй като е наказан. Доколко това ще ви помогне?
– Добре е, че Камбуров няма да играе, защото е да не кажа най-важния, но един от най-важните играчи на Локо Пловдив. Може би наистина ще е плюс за нас, че няма да играе. Все пак той е опитен нападател, взел е участие в доста такива дербита и знае как да ни затрудни. Не мисля, че трябва да обръщаме толкова внимание кой играе от кой не играе от тях, а да съсредоточим всичко върху нашето представяне. Понякога няма значение кой е на терена, а всичко е до настройка и мобилизация. Мисля, че не само младите трябва да са спокойни срещу Ботев, но и всички в състава. Говорихме си в съблекалнята колко е важна срещата, има напрежение, но трябва да действаме със самочувствие и по-освободено. Но все пак едно е да си го кажем и съвсем друго като излезем на терена. Това е хубавото на дербитата, че винаги те държи на тръни и трябва да даваш най-доброто от себе си.

След есенния дял от А група се намирате на седмо място. Това е сериозен спад спрямо миналата година, в която се борехте за Европа. Докъде могат да ви стигнат силите сега?
– Тази година класирането ни не е задоволително. Това е едно от нещата, които трябва да променим през пролетния полусезон. Имаме шансове да отидем по-напред, но всички зависи от нас. Реално ние се докарахме до тази ситуация и сега трябва да сме два пъти по-мотивирани, за да оправим нещата. Искаме да подобрим първо играта си, а след това ще дойдат и силните резултати. До края на сезона главно трябва да поставим основата за по-силно представяне през следващия сезон. Това означава да изградим игровия си облик, а когато това стане, всичко ще се нареди. С оглед класирането, което имаме, това трябва да е главната ни цел, защото не може да надскочим себе си и да влезем в евробитката. Треньорът иска да се забавляваме на терена. Дано в тези три месеца реализираме всичко, което е заложил Николай Костов в програмата си.

100 лв. бонус от Efbet. Гледай стотици мачове на живо, играй на високи коефициенти и казино, най-бързите методи за разплащане чрез Easypay и всичко това от удобната мобилна версия на Efbet. Регистрирай се сега от ТУК >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker