Ботев ПловдивФутбол

Данчо Христов: Ботев не заслужава да е на 7-то място, пожелавам си нови евромачове

Най-сърцатият футболист на Ботев Йордан Христов говори пред „Меридиан Мач” за представянето на отбора през есента, амбициите му с жълто-черната фланелка и ситуацията около договора му. Защитникът коментира и информациите, че може да получи капитанската лента. Не заслужаваме да сме след отбори като Левски и Черно море, смята бъдещият капитан на „канарчетата”.

Навръх Йордановден какво си пожелава Данчо Христов в професионален и личен план за 2014 г.?

– Пожелавам си здраве за мен, семейството ми и съотборниците ми в Ботев, а в професионален план ново изживяване в евромачове.

Каква е разликата между двубоите у нас и в Лига Европа?

– Тръпката. Да се докоснеш до срещи извън граница просто е мечта за всеки един футболист. Мотивацията е друга. Заслужава си да го усетиш. Пожелавам го на всеки и се надявам след края на шампионата Ботев да е достигнал до нови мачове в евротурнирите.

Къде ще е по-лесно да постигнете тази мисия – през шампионата или през Купата на България?

– Радостното е, че и през двете места все още имаме шанс. Всичко зависи от нас. Ще се борим до край.

iordan hristov

Какво става с новия ти договор?

– Договорът ми изтича през лятото. Ако от ръководството преценят, ще седнем отново на масата за преговори.

Йордан Христов би ли играл в друг български отбор освен в Ботев?

– Всичко е божа работа. Ние, футболистите, сме професионалисти и не знаем какво би ни се случило занапред. Но аз обичам Ботев.

За какво съжаляваш през изминалата година?

– За това, че сме на седмо място и шест отбора са пред нас. Не смятам, че Ботев заслужава това класиране. Все пак отбори като Левски и Черно море ни изпревариха. А амбициите ни бяха по-големи.

Iordan hristov (Copy)

Защо се стигна дотук?

– Вината за това класиране е в нас, футболистите. Говорим си в съблекалнята, чудим се, но така се получи. Сега се събираме за първа тренировка, започваме да работим, за да поправим грешката си.

А може ли Ботев да се окаже скрит фаворит за титлата?

– Абсурд. Просто разликата в точките е много голяма. Лудогорец най-вероятно ще победи Нефтохимик в отложения мач, с което разликата става десет точки. Колкото и да мечтаем, ще е трудно. Едва ли ще поправим грешките си.

Добре ли е провинциалният футбол да върви нагоре за сметка на Левски и ЦСКА?

– Разбира се, когато по принцип доста клубове се развиват, е добре за футбола у нас. Левски и ЦСКА да си гледат в техния двор, а ние – да продължаваме да растем. Така ще се развива футболът.

20131219_203237_139633 (Copy)

Появиха се информации, че ще получиш капитанската лента. Ще ти тежи ли тази отговорност?

– Никой не е разговарял с мен относно капитанската лента. Не мога да отговаря. Разбира се, че ако я получа, ще бъда двойно по-мотивиран, тъй като става въпрос за капитан. Но аз нищо не знам.

Играеш като краен защитник. В България все по-рядко бековете правят рейдове и се включват в атака. Как си го обясняваш?

– Просто тактически изпълняваме указанията. Когато в даден мач ти е поставено условие да защитаваш, а не да нападаш – изпълняваш указанието. Едно време играта беше по-офанзивна. Сега се спазват тактики. Когато имаш например бързо крило като Гари Родригес, не може често да правиш рейдове по фланга.

Твоят близък приятел Тошко Неделев вече е футболист на германския Майц 05. Трябва ли талант като него да бъде хвърлен веднага в мачовете на Бундеслигата, или трябва да се изчака?

– Треньорите в немската Бундеслига най-добре знаят. Не смятам, че аз съм човекът, който трябва, да ги учи. Надявам се Тошко да е жив и здрав и му пожелавам успех. Сигурен съм, че той ще се справи. Смятам, че първо той трябва да бъде школуван в Бундеслигата и след това ще заблести. Сигурен съм, че Тошко ще успее.

Меридиан мач

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Един Коментар

  1. Двата Пловдивсси отбора заслужават първо и второ място !! Най хубавото което може да се случи е пловдивски финал за купата !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker