Ботев ПловдивФутбол

Стоилов: Губим 40-50 гола без Тошко, Огнянов и Цветков

Наставникът на Ботев Станимир Стоилов поиска от своите възпитаници да реагират подобаващо на загубата от Берое и да покажат добър, и резултатен футбол в двубоя с Черно море. Ето какво сподели специалистът ден преди срещата с варненци:

“Основното нещо, което трябва да свършим след мача в Стара Загора е да възстановим футболистите, а те от своя страна да намерят познатия си начин на игра. Едно от нещата, които искам да видя в мача с Черно море е отборът да реагира подобаващо след негативен резултат. Трябва да покажем отново комбинативен и резултатен футбол”, коментира Мъри.

“Наистина имаме проблеми с контузии на атакуващи футболисти, но сега не е моментът да се оплакваме. Сега е моментът да играем и да печелим. В Стара Загора създадохме 3-4 чисти голови ситуации и сме недоволни, че не ги реализирахме. Основното, което трябва да върнем е стила си, играта по фланговете, която не бе на ниво в последния ни мач. Играхме прекалено на емоция”, допълни треньорът на Ботев.

Той коментира и ситуацията с Тодор Неделев, който е поредният играч на “жълто-черните”, който ще отсъства от терена за сравнително дълъг период от време:

“Докторите в Германия са преценили, че трябва да оперират ходилото на Тошко Неделев. Чух се с него веднага след прегледа. Това е по-добрият вариант за него. Във футбола сме виждали доста такива травми. Ако не се оперира рискът да се повтори е голям. Травмата не е тежка, но изисква време за възстановяване. Вероятно няма да разчитаме на Тошко около 2 месеца. Надяваме се да успее да запише още някой мач за Ботев, за да го изпратим подобаващо за Германия. Сега обаче ви призовавам да го оставим на мира. Той има нужда да се отърси от цялото напрежение. Трябва му спокойствие, добро възстановяване и да мисли за футбол. За съжаление Ботев и българският футбол губят един отнай-креативните си футболисти за известно време.”

Стоилов е категоричен, че въпреки многото кадрови проблеми Ботев има достатъчно футболисти, които трябва да докажат мястото си в отбора и да го върнат на победния път:

“Няма да търсим нови играчи сега. Какъв футболист трябва да си, за да си без отбор по това време на годината?! Имаме достатъчно състезатели, няма да търсим нови при всяка травма. От контузените Домовчийски е най-близо до завръщане, ако е добре след тренировката днес, ще попадне в групата. Жалкото е, че при отсъствието на Мариян, Тошко, Цветков и Домовчийски Ботев губи около 40-50 гола, имайки предвид колко обикновено вкарва всеки един от тях. Сърмов също отпада от мача. Имаме уверението на лекарите, че ще се оправи до края на седмицата. В крайна сметка трябва да се справим, дори да се наложи защитниците да попаднат в голова ситуация. В момента ни трябва самочувствие и подкрепа, каквато в интерес на истината никога не ни е липсвала.”

Източник: официален сайт на ПФК Ботев Пловдив

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker