бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

В Румъния гръмнаха: Хамза е в Пловдив и преговаря с Ботев (обновява се)

Румънският сайт sport.ro гръмна с новина от последните минути, че Хамза Юнес вече е в Пловдив и преговаря с Ботев. Като това трябва да са окончателните преговори, преди той да подпише.

Станимир Стоилов потвърди при пристигането на Ботев днес от Кипър, че сагата ще свърши до ден-два. Всичко е уточнено между клубовете като единствено Юнес трябва да се съгласи с личните си условия.

От румънското издание припомнят, че Юнес е един от най-скъпите играчи в Румъния, след като беше привлечен в Петролул без пари. Освен това той е един и от играчите и с най-висока заплата.

iunes

От румънския сайт пишат още, че ако все пак остане до лятото в Петролул то тунизиецът почти сигурно ще е резерва на Адриан Муту и Янис Зику, които пристигнаха в отбора преди 2 седмици.

Тунизийската голова машина е оценявана на 2,5 милиона евро, като според prosport.ro Ботев ще плати 750 000 евро за услугите му. Ако се присъедини към Ботев Юнес ще е 5-ия играч от румънското първенство. Преди него “канарчетата” привлякоха двама играчи от Динамо Букурещ и двама от Петролул, като Юнес ще е третия от нефтения отбор.

LPF2013 - PETROLUL PLOIESTI - U CLUJ

От сайта prosport.ro потърсиха мениджъра на Хамза Михай Йота, който потвърди, че клубовете вече са се договорили и остава утре да се обсъдят детайли по договора и тунизиецът да подпише. Любопитно е, че Ботев, Динамо Букурещ и Петролул имаха проблем с мениджърите на Серджан Лукин, Александру Куртеан и Феребори Доре, но и тримата подписаха с Ботев. Сега “канарчетата” няма да имат никакви проблеми с мениджъра на Юнес.

Ботев ще предложи заплата от 20 000 евро на тунизиеца плюс бонуси, това ще го направи най-скъпо платения футболист в отбора.

От сайта на Петролул не споменават нищо за Хамза Юнес, като преди около час тимът представи най-новото си попълнение Жерсон, който играе като дефанзивен полузащитник и централен защитник и идва от австрийския Капфенберг. Той се явява и заместникът на Александру Бенга, който премина също в Ботев и беше титуляр през първия полусезон за нефтения отбор.

hamza unes

Тимът на Петролул пък играе в момента контрола с руския Анжи, като любопитно е, че Хамза Юнес е било планирано да започне като титуляр в спаринга, но е бил заменен от Адриан Муту, след като напусна лагера на Петролул по-рано днес. Именно Муту дава преднина на румънците на полувремето.

Самият Хамза Юнес коментира пред румънското издание Digi Sport 1 бъдещето си:

“Получи се добра оферта, която не можех да откажа! Исках да остана в Петролул, но всеки знае, че отборът не можеше да ми плати по-голяма заплата, аз мисля за моята кариера и моето бъдеще. Опитахме се да поговорим за нов договор, но от отбора не ми ми предложиха това, което искам.”

hamza2

Още няколко румънски медии потвърдиха, че Ботев ще плати 750 000 евро за правата на тунизиеца и той ще получава 20 000 евро на месец плюс отделни бонуси.

Новината за трансфера на Хамза в Ботев е основна новина в почти всички румънски медии.

През този сезон Юнес е записал 19 мача, вкарал 12 гола и подал за още 2 във всички турнири. От зимата на 2012 до зимата на 2014 Юнес има общо 64 мача за Петролул, в които отбелязва 37 попадения и прави 7 асистенции, като тази статистиката е за всички турнири.

В Лига 1 Хамза има 52 мача и 34 гола, в Лига Европа тунизиецът е играл в 6 срещи и отбелязал 3 попадения, в турнира за Купата на Румъния има 5 изиграни срещи без попадения, а за Суперкупата на страната има една среща без гол.

hamza3

Мениджърът на Хамза Юнес Михай Йота потвърди и пред fanatik.ro, че трансферът е почти готов:

“Да това е вярно. Хамза е много близо до Ботев. Нека да видим дали всичко с личните условия ще е наред.”

Според изданието тунизийският таран ще подпише за 2.5 години с Ботев. Петролул пък ще получи и определен процент при продажба на Юнес в друг клуб. Ако в последният момент трансферът пропадне пред тунизиеца има още две опиции клуб от Китай и клуб от Германия. Поне за момента обаче индикации трансферът да пропадне няма.

В Анталия свърши двубоят между Петролул и Анжи. Руснаците победиха румънците с голове в последните 5 минути на двубоя. Адриан Муту откри за новия си тим в 11-та минута, а в Шамил Асилдаров в 85-та изравни, само две минути по-късно Сердер Сердеров донесе победата на Анжи. Муту игра на мястото на Хамза, който трябваше да започне като титуляр, но по-рано днес напусна лагера на тима си, за да пристигне в България за последни преговори с Ботев.

Hamza-Younes-Footplus

Треньора на Петролул Козмин Контра не говори след контролата срещу Анжи. Румънските медии обръщат сериозно внимание, че Зику и Муту са направили дебют за Петролул в контролата.

Малко след 20:00ч. Хамза Юнес е бил забелязан на летище София, пише Гонг. Тунизиецът е пристигнал в София с полет от Истанбул. Утре се очаква той да премине медицински прегледи и да подпише договора си с Ботев.

Румънските медии издават интересна статистика за Юнес, реализира на всеки 102 минути.

Статията се обновява непрекъснато, като екипът на TribunaPlovdiv.bg ще следи за новини около трансфера на Хамза Юнес в Ботев!

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker