Ботев ПловдивФутбол

Вратарят, който помогна на Ботев за влизането в елита, Христо Иванов скоро може да акостира на “Коматево”

Титулярният вратар на Монтана Христо Иванов е пред завръщане Ботев (Пд). Роденият в Плевен футболист игра при „жълто-черните” през календарната 2012 г., когато помогна на „канарчетата” да се завърнат в елита. Статистиката сочи, че за два сезона в Пловдив Иванов пази в общо 20 срещи за Ботев.

След предстоящото напускане на поляка Адам Стаховяк и възможната раздяла с Михаил Иванов, на “Коматево” търсят опитен вратар, който да застане под рамката през новия сезон.

Така 33-годишният Христо Иванов, който допринесе за влизането на Монтана в „А” група през тази пролет, се превръща в отлична опция за треньора Петър Пенчев. Още повече, че преговорите на „канарчетата” с няколко други вратари вече се провалиха – младокът Димитър Евтимов от Нотингам Форест предпочита да остане на Острова, а бившият страж на Левски Пламен Илиев пое към румънския Ботошани.

Христо Иванов започва кариерата си в Спартак (Плевен), а впоследствие играе за отборите на Видима-Раковски, Локомотив (Мездра) и Монтана. През зимата на 2012 г. той бива привлечен в играещия по това време в “Б” група тим на Ботев (Пд), като само за един полусезон става несменяем титуляр в състава на Костадин Видолов. През последните 2 сезона отново пази на вратата на Монтана, с който отново изживя радостта от изкачването в елита.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker