Ботев ПловдивФутбол

Вижте фланелката, която ще бъде част от новия музей на Ботев

На днешното представяне на книгата за Георги Славков авторът Антон Петров заяви, че ще предостави на ръководството на Ботев няколко много важни експоната за бъдещия музей на Ботев на новия стадион “Христо Ботев”.

Петров ще предостави на клуба медалите от 1981г. за трето място в републиканското първенство и златните медали от турнира за Купата на България през същата година. През сезон 1980/1981г. когато Георги Славков печели “Златната обувка” Ботев завършва трети в първенството и триумфира в Купата.

slavkov (2)

Освен това Петров ще предостави и много ценна фланелка, която също ще бъде изложена в музея. Фланелката е подарена на Антон Петров от Георги Славков за 90-годишнината на Ботев, тя е носена от Костадин Видолов през сезон 1999/2000 и е с автограф на Видолов.

В бъдещия музей на Ботев ще бъдат и републиканската титла от 1967, титлата от 1924г., “Златната обувка” на Георги Славков и още много купи, медали, снимки и фланелки от дългата история на клуба.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker