Извън БългарияФутбол

Виждали ли сте такова нещо? Мач в Англия продължи “цели” 16 секунди…

Празникът за градчето Соъм трябваше да е пълен – отборът на Соъм Тоун Рейнджърс се бе зарекъл да спечели първия си мач за сезона в понеделник, когато му гостуваше Норич Юнайтед.

Гостите обаче бяха твърд фаворит с 3 от 3 успеха.

Над 400 зрители дойдоха на трибуните на “Джулиъс Мартин Лейн”, малкото стадионче, идеално за отбор от осмото ниво на футболната пирамида на Англия. Ryman League Division One North – така се казва тази група.

Странно, това бе централният мач на кръга.

Камерите на Нон Лийг ТВ бяха тук, което е цяла телевизионна станция, предаваща мачове от аматьорските нива на играта на Острова. Репортажи от нейните записи се излъчват в петък по Skysports като чакт от шоуто за дивизиите извън Висшата лига.

Уроците на организацията на играта едва сега започват.

16-а секунда. Анди Ийстоу, капитанът на гостите, скача за висока топка при първата изритана такава към вратата на отбора му. Пада и остава на терена.

Докато играчите го наобикалят, а колата на медицинските лица вече е на игрището, Ийстоу е безжизнен. В това време председателят на Соъм Стюърт Хамилтън вече се е обадил на местната спешна медицинска служба и след 4 минути оборудваната линейка е на място. Вътре в терена.

eastough_1

Ийстоу (горе) е откаран в болница, като с него се качва и треньорът на Норич – брат му Стийв. Съдията слага край на мача, на никой не му се играе при гледката на човека в безсъзнание и вероятно с тежка травма на главата.

45 минути по-късно Соъм и Норич пуснаха в twitter профилите си (повтаряме – отбори от осмото ниво на футбола, аматьорски, равни на нашите селски тимове по йерархия) новината, че Ийстоу е добре и има само тежко сътресение, скенерът не е показал мозъчна травма.

Първото, което попитал: “Какво стана?”. Брат му му казал – “Скочихте за високата топка…”, а защитникът отвърнал: “Спечелих ли я?”.

Историята тук може и да е малко разкрасена, но е факт, че в twitter акаунтите и на двата отбора е разказана еднакво, вероятно чута в болницата.

Организацията на мача – с програмки, 270 билета за седящи места по 4,50 лири, още близо 130 за гостуващите, правостоящи. Звучи като нещо, по-прилежно и добре спретнато от повечето професионални двубои у нас.

Колата на медиците, както и специализираната линейка, дошла за някакви си минутки.

Присъствието на камерите и тв екипа, отразили мача от такова ниво на футбола, които обаче отказаха да покажат кадъра със сблъсъка. Но със сигурност са уловили как се реагира на екстремна ситуация.

eastaugh_2

Реакцията на клубовете, за да уведомят всички какво е състоянието на играча, и то в социалните мрежи – най-достъпата медия в наши дни. Само за миг си представете подобна ситуация на мач между две села в пернишко. И … хайде да спрем дотук.

Както и фактът, че 2 часа по-късно в twitter профила на двата клуба и на Ryman League Division One North обявиха:

“След днешното прекратяване на мача между Соъм Таун Рейнджърс и Норич Юнайтед, двубоят е пренасрочен за вторник, 25 октомври, от 19,45 минути.”

Две неща в тази информация стряскат българското око на човек, свикнал с организацията на играта примерно у нас. Колко време отне на лигата и двата клуба да пренасрочат с точност двубоя – не за някой си уикенд, а за ден и час.

А и – след като мачът е от 19,45 местно време през октомври, няма нужда да уточняваме, че стадионът на Соъм е с осветление, нали?

Не е особено коректно тук да си правим сравнителен анализ, но ето само един факт от родната действителност.

В края на август при 5 изиграни кръга от първенството, Първа професионална лига (топ нивото на професионалната игра у нас) не знае по дни и часове програмата си за рундовете след шести.

Ако вие утре разберете, че през октомври ще имате пътувания в чужбина по бизнес дела, в командировка или някакъв друг повод, и искате пламенно да присъствате на вечното дерби ЦСКА – Левски, което е “някъде там”, как ще планирате месеца си с двете неща?

Съвсем произволен пример.

Хората от Норич, които не подкрепят популярния Сити, а са си харесали аматьорския Юнайтед от осма дивизия, такъв проблем нямат.

Те вече знаят как ще им минат следобедът и вечерта на 25 октомври, вторник.

Източник: sportinglife.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker