ДюшЛокомотив ПловдивФутбол

ВИДЕО: Два от трите набора на Локо Пловдив продължават напред за купата

Две от трите формации на ДЮШ се класираха за четвъртфиналите от турнира за купата на БФС. Още във вторник, юношите старша възраст завършиха 1:1 като гост на Спартак (Плевен), но при последвалите дузпи, възпитаниците на Васил Кръстев бе по-резултатния тим. Репортаж от този мач очаквайте по-късно.

Ден по-късно двата по-малки отбора на Локомотив имаха тежки гостувания на Добруджа. За целта двете формации отпътуваха за Добрич още предния ден, където отседнаха в парк хотел „Изида”, на който пловдивския клуб може само да благодари за предложените най-добри възможни условия. Селекциите от набор 1998 и 2000 пристигнаха в три-звездния хотел с четири-звезден лукс във вторник вечерта, посрещнати гостоприемно и с вкусна вечеря. След закуската на следващата сутрин, последва разбори в една от луксозните заседателни зали, като първи към стадион „Дружба” потеглиха по-малките, чийто мач започна в 10.30 ч. на изкуствения помощен терен. Малко по-късно хотела напуснаха и младшата, чийто мач бе планиран за 12.00 ч. на главния градски стадион.

В първия мач пловдивчани получиха възможността да поведат от дузпа още в 8-мата минута, като Ияд Хамуд не сбърка от бялата точка за 0:1. Домакините отговориха сравнително бързо в 19-ата минута, когато Гюрсел Осман възстанови равенството. До края на редовното време двата отбора трудно създаваха голови положения, като редуваха помежду си силни със слаби игрови минути. Спорът бе решен след изпълнение на дузпи, които започнаха лошо за „черно-белите”. Ияд Хамуд и Денислав Гавраилов пропуснаха първите удари, докато съперникът им отговори с едно точно изпълнение. Третата дузпа бе неуспешна и за двата отбора, а след това двете тройки в съставите не сбъркаха при четвъртия наказателен удар. В последната редовна дузпа Ангел Челебиев бе точен за Локомотив, докато жълто-зелените сбъркаха и равенството отново бе налице. При първата извънредна дузпа нямаше грешка, но при седмото поред изпълнение Стоян Пидев от отбора на Георги Славов сбърка, докато съперникът бе точен и се поздрави с крайния успех. Очаквайте подробен видео-материал по-късно днес.

Удълженото времетраене на първия двубой в Добрич не бе повод да бъде забавен старта на другия мач между същите два отбора на главния терен, намиращ се наблизо. Това обаче попречи на екипа ни да улови първите пет минути от срещата на млашата. Още в първите минути реферът Петър Атанасов спести дузпа за гостите, в комбинация със задължителен червен картон на играч от домакините. Те пък отправиха опасен удар от фаул в 17-ата минута. В 25-ата Александър Гурков проби отляво и с центриране сложи топката на главата на Георги Чукалов за 0:1. Последният можеше да действа по-концентрирано 120 секунди по-късно, когато получи подарък от противников защитник, но бавните действия му попречиха да завърши атаката с голов удар. До почивката Локомотив продължи с пропуските, но още в началото на вторите 40 минути, Гурков се възползва от неубедителния вратар на домакините и от ъглов удар удвои резултата. Въпреки по-добрия резултат, играчите на Локомотив можеха да потърсят по-голямото спокойствие с нов гол, но без успех. Играчите на Добрич пък така и не създадоха опасни положение пред вратата на Богдан Димитров.

Снимка, видео и източник: lportala.net

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker