бетано най-добър сайт за слот игри
Извън БългарияНационалиФутбол

ВИДЕО: Вижте новосъздаденото бижу, на което ще тренират националите

Новата база на националния отбор заедно с новата сграда на Българския футболен съюз (БФС) е напълно готова и ще бъде открита на 17 ноември.

Базата на територията на резиденция “Бояна” струва 10 милиона евро, от които 9.5 милиона са по спечелени проекти във ФИФА и УЕФА.

Останалите средства за построяването на уникалното съоръжение, каквото нито една спортна федерация в България не е изграждала до този момент, са осигурени от бюджета на Българския футболен съюз.

Комплексът по проект на архитектурно бюро “Амфион” включва три терена, от които единият с изкуствена трева, мултифункционална зала на 1000 кв. метра, корт за тенис, хотелска част за 100 души и новата офис сграда на БФС.

Цялата база е разположена на 60 декара, които са отпуснати на БФС за 30 години с решение на Министерски съвет и подкрепата на министър-председателя Бойко Борисов.

Новият “Дом на футбола”, както ще се нарича централата на БФС, е с разгъната площ 2500 кв. метра, с конферентна зала за 70 души. Хотелът ще разполага с 40 двойни стаи и пет апартамента, разположени на два етажа, за да може да побере два отбора едновременно.

На единия от терените са изградени трибуни за 340 души. Терените ще бъдат използвани за лагери на “А” националния и младежкия национален отбор на България, както и за юношеските формации.

В мултифункционалната спортна зала ще може да се провеждат тренировки и контролни мачове по футзал, тенис, волейбол, баскетбол и хандбал.

На откриването на базата в четвъртък от 11:00 часа ще присъстват президентът на УЕФА Дарко Чеферин и зам. генералният секретар на ФИФА Звонимир Бобан.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker