Ботев ПловдивТопФутбол

Валентич: Мачът срещу ЦСКА е много лесен, намираме се в добра форма

Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич даде интервю пред “Дарик радио” преди двубоя на „канарчетата“ с ЦСКА. Наставникът на пловдивчани говори представянето на тима до момента, стила на игра, напусналите играчи и новодошлите такива.

– Как оценявате представянето на Ботев Пловдив от началото на втория полусезон. Четири тежки мача имахте, три гостувания, отборът записа две победи и две равенства и е без загуба?

Аз съм доволен от точките, които спечелихме, но не съм доволен от нашето представяне във всички тези мачове. Ние изиграхме един много слаб мач срещу Берое. Това е, което искаме да подобряваме. Искаме да подобряваме нашия стил на игра, да играем все по-добре и да имаме много по-голям контрол на мачовете си. Но имахме четири тежки мача, три гостувания и едно домакинство, което беше дербито с Локомотив, така че трябва да бъда доволен.

– При идването си преди малко повече от година обявихте план за няколко трансферни прозореца напред. Как се движи Ботев в този график?

Категорично ние следваме нашия план и нашата концепция. Ние ставаме все по-добри и по-добри. След всеки шест месеца нашият отбор е по-добър. Футболистите разбират как ние работим, как искаме да играем. Относно този прогрес, аз съм изключително щастлив. Футболистите са много по-отговорни в своя личен живот. Те започнаха да мислят като професионални футболисти. Те адаптират личния си живот към футбола, към Ботев Пловдив и това ме кара да бъда изключително щастлив. Нашият отбор в това отношение става по-силен. Ние имаме много добър микс между млади футболисти и опитни играчи. В стартовия състав за всеки един мач ние имаме около петима футболисти на възраст между 19 и 21-22 години. Това дава голям потенциал на Ботев Пловдив.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

– Всеки един треньор иска да развива своите идеи за футбола в отбора, който води. Колко близо е Ботев Пловдив до това да реализира вашия план за развитие на играта?

Аз съм доволен как ние развиваме нашите идеи и нашия стил. В началото говорех за интензивност, за темпото на игра, за агресивност, за необходимостта от висока преса. Хората, които разбират от футбол могат да видят, че ние се опитваме да имплементираме това във всеки мач.

– Къде смятате, че отборът може да се подобри най-много в бъдеще?

Най-много може да подобрим нашата игра в транзицията от защита в нападение. Ние все още имаме проблеми и губим топката, след което нашата контрапреса не е достатъчно оптимална, не е такава, каквато аз искам. Ние имаме добра контрапреса, но за да бъдем топ отбор трябва в това отношение да бъдем много, много по-добри.

– През зимата се разделихте с някои водещи играчи, като Маркиньос и Кевин Янсон, взехте нови попълнения, успяхте ли да запазите баланса?

И преди съм казвал, че ние няма да спрем един футболист, ако има добра оферта за него. Разбира се, офертата трябва да бъде добра, както за футболиста, така и за клуба. В същото време ние работим по подобряването на отбора. Знаем точно какво искаме. Имам добра комуникация със скаутското звено. Те знаят много добре точно на коя позиция имаме нужда от подобряване. Нашият баланс е добър. Може да бъдем по-добри във всяка една линия, но всичко се случва стъпка по стъпка.

– Колко бързо се адаптират новите попълнения към Ботев, към вашите изисквания?

Ние имаме изключително проста концепция. Футболът е проста игра и не искам да я усложняваме излишно. Всеки в Ботев знае как работим и как искаме да играем. Всеки знае защо е много важна тактическата дисциплина, както в офанзивен план, така и когато се защитаваме. И когато в отбора дойде ново попълнение, до една-две седмици той започва да разбира нашите изисквания. Много бързо новите попълнения се вписват към нашата концепция и са наясно какво се изисква от тях.

– Какво може да очакваме от двамата нови нападатели да допринесат за играта на Ботев Пловдив?

Те са млади футболисти, които ще се нуждаят и от време. Те се нуждаят от време за адаптация в България, към българския футбол, българската култура. Понякога един такъв период на адаптация става по-бързо, но понякога изисква и повече време. Аз по-конкретно мога да говоря за Джак Лейн, защото го познавам от моя престой в Швеция. За него е важно да се подобри физическия си капацитет. Той притежава много добри индивидуални качества, които му позволяват да играе добре. Мисля, че той ще пасне много бързо към нашия стил на игра.

– Ботев се намира на трето място в класирането. Каква е целта, която вие си поставяне, поставяте и на футболистите? Да запазите третото място или имате амбиция да атакувате и второто място, на което се намира ЦСКА?

Хората, които ме познават знаят, че винаги си поставям нови цели. Както казах на моите футболисти, ние трябва да запазим третото място на всяка цена, но също така е време да преследваме и втората позиция в класирането.

– Предстои ви мач именно срещу ЦСКА, как ще подходите към този двубой?

Първо, ние се намираме в добра форма, имаме увереност във възможностите си. Ние сме домакини, ще играем на добър терен и това са фактори, които могат да ни помогнат, ако футболистите играят на върха на своите възможности. Ние трябва да излезем и да демонстрираме пълния потенциал, на който сме способни. Разбира се, понякога се нуждаеш от малко късмет в такива мачове, а също така зависи и от това какво ще покаже съперникът.

– В какъв етап идва срещата с ЦСКА с оглед развитието на клуба, което следвате?

За предстоящия мач срещу ЦСКА мога да говоря от позицията на бивш футболист. Мачът срещу ЦСКА от психологическа гледна точка е много лесен, защото ние излизаме да играем срещу един от най-добрите отбори в страната и няма какво да загубим. Тук единствено става дума за увереността на играчите. Те трябва да излязат на терена и да се забавляват. Трябва да демонстрират най-доброто, на което са способни. Ние имаме респект към ЦСКА. За този мач се подготвяме, както за всеки – анализираме подробно съперника. Не мисля, че те ще могат да ни изненадат с нещо. В крайна сметка става въпрос за това как ние ще се представим и как те ще играят.

bet365
– Г-н Антон Зингаревич има рожден ден днес (б.р вчера), ще успеете ли да го зарадвате с победа в неделя?

Ние не мислим за това. Ние следваме нашите цели. Предстои ни голям мач. Още в началото казах, че ние искаме да развиваме Ботев Пловдив като клуб. Искаме да развиваме организацията на клуба. Футболистите трябва да работят много по-професионално. Те трябва да дават всичко за Ботев Пловдив. Мисля, че през последните 14 месеца Ботев демонстрира сериозен напредък и той е доволен от това, което вижда.

Betway е официално в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker