Локомотив ПловдивФутбол

Бъдеще за Локомотив

Феновете на Локомотив Пловдив са известни в цяла България с безграничната лю­бов към любимия отбор. Това те демонстрираха отново тази есен, обединявайки се, за да спасят детско-юношеска­та школа на клуба. През последните години ДЮШ на черно-белите изпадна в тежка криза заради липса на дос­татъчно финансиране. Отборите на Локо играеха на лоши терени, съблекалните бяха в окаяно състояние, снабдяване­то с екипировка също. Много талантливи момчета напус­наха отборите си и премина­ха в други тимове, включи­телно и в кръвния враг Ботев, където им предложиха по-доб­ри условия за развитие.

Разбирайки, че само с гледа­не и вайкане проблемите ня­ма да се решат, петима от черно-белите запалянковци създадоха сдружение “Бъдеще за Локомотив”, като за негов председател бе избран адво­кат Диян Колев. То получи сво­ята регистрация в края на ок­томври. Останалите инициа­тори бяха Стоян Грозлеков, Венелин Терзиев, Константин Думанов и Димитър Ботуша­ров.

Те веднага се заеха за рабо­та, а именно да намерят инвecmumopu, koumo дa подпо­могнат школата, дала не един и двама велики футболисти – Христо Бонев, Христо Колев-Бащата, Аян Садьков, Едуард Ераносян и много други. За ка­узата бе привлечен и Валери Божинов, който с лични сред­ства осигури екипите на де­цата и юношите. Започна основен ремонт на съблекални­те.

Застрахователното дру­жество “Армеец” стана осно­вен спонсор. Това пък допълни­телно мотивира многоброй­ните привърженици на Локо, които, ако си направят заст­раховки в компанията, ще мо­гат да помогнат на любимия

си клуб, тъй като част от стойността на полиците отива в сдружението. Босът на мъжкия тим Константин Динев също дава от своя джоб и за ДЮШ.

За директор на школата бе назначен младият специалист Георги Недевски, който вече има опит като треньор, работейки няколко години в Брестник. Неговият предше­ственик Георги Фиданов ос­тана в сдружението “Бъдеще за Локомотив”.

Българският специалист Александър Дюлгеров, който от 17 години е в академията на Реал Мадрид, проведе теоретичен тест на кандидати­те за нови треньори в детс­ко-юношеската школа на смърфовете в началото на месеца. Стана ясно, че всички специалисти са се представи­ли добре по време на препитването. Резултатите от него ще бъдат обявени в начало­то на януари.

В момента Локо разполага с 11 отбора от подрастващи в своята школа, като се очаква да ги увеличи. Положените усилия дават резултат и вече няма деца и юноши, които да са напуснали “Лаута”. Напро­тив, към школата вече има подчертан интерес. Успехи­те на мъжкия отбор допълни­телно стимулират черно-белите таланти, които искат да бъдат като 17-годишния Стоян Григоров, който вече дебютира за мъжете. Халфът игра в реванша за купата с Витоша Бистрица, като все по-редовно попада и в групата за двубоите от А група.

Така че бъдеще за ДЮШ на Локомотив вече има.

Румен Неделев, “Тема спорт”

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker