Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев U17 също се справи със Славия

Ботев записа втора убедителна домакинска победа от началото на първенството в Елитната юношеска група до 17 години. В мач от третия кръг “канарчетата” се наложиха с 3:1 над Славия. Двубоят се игра на един от естествените терени на базата на клуба в “Коматево”.

“Жълто-черните” стартираха по отличен начин срещата и още до 9-ата минута вече имаха два гола аванс. В 5-ата минута Исмет Рамадан проби по дясното крило и от отлична позиция шутира, но покрай вратата. Минута по-късно Рамадан отново проби по крилото и пусна отличен пас към Мартин Анастасов, който от близка дистанция откри резултата. 4 минути по-късно Исмет Рамадан навлезе по десния фланг и с плътен удар покачи на 2:0. След бурното начало момчетата на Иван Цветанов овладяха трайно контрола върху топката и диктуваха случващото се на терена.

В 20-ата минута Исмет Рамадан за пореден път направи отличен пробив по крилото и останал очи в очи със стража на столичани шутира покрай вратата. В 23-ата минута “белите” организираха добра атака отляво, която завърши с центриране, Димитър Стамболийски изби, но топката попадна в играч на Славия и той стреля, но над напречната греда. 3 минути по-късно столичани изпълниха ъглов удар, защитата на “канарчетата” не се намеси убедително и играч в “бяло” се оказа на добра стрелкова позиция, но шутира много неточно. 60 секунди по-късно “жълто-черните” отговориха на атаките на “белите” и Иван Михайлов стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе отразен от вратаря на Славия. В 35-ата минута Димитър Стамболийски прати топката в половината на Славия, защитник в “бяло” върна неразчетено към вратаря си и Мартин Анастасов протегна крак и шутира, стражът на “белите” отрази удара, но топката продължи движението си към вратата и се удари в страничната греда, след което защитник на “белите” под натиска на Мартин Анастасов я вкара в собствената си врата за 3:0.

В самото начало на втората част ботевистите можеха да направят преднината си още по-сериозна. Атанас Пашалиев центрира от свободен удар, а Петър Тодоров пробва ножичен удар, но топката се отклони от страничната греда. В 47-ата минута “жълто-черните” сбъркаха при разиграване на топката и футболист в “бяло” остана сам срещу Стамболийски и от близо вкара за 1:3. В 56-ата минута Мартин Анастасов получи топката зад гърба на “бялата” защита, но стражът на гостите излезе предвидливо и спаси. До края на срещата и двата тима пробваха атаки, но опитите им бяха неуспешни, а играта бе накъсвана от множество нарушения.

Съставът на Ботев: Димитър Стамболийски, Здравко Дерменов, Атанас Ташолов, Петър Тодоров (65` Димитър Калчев), Атанас Пашалиев, Петър Чалъков, Иван Михайлов, Исмет Рамадан (52` Димитър Минчев), Яшар Байрам (78` Илко Заиров), Мартин Анастасов (79` Александър Иванов), Йосиф Табаков

academy.botevplovdiv.bg

baner-tribuna-plovdiv-pod-statiiteХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker