бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Ботев ще търси поне два чисти гола срещу Левски

Ботев посреща Левски в среща реванш от 1/4 финалите в турнира за Купата на България. Първата среща преди седмица в София завърши 3:1 за “сините” и сега Ботев ще трябва да заличава два гола пасив.

Срещата ще е доста интересна, защото Купата на България е една цел и пред двата отбора. След нейния край пък ще стане ясна съдбата на Станимир Стоилов, който заяви в неделя след победата в Пловдивското дерби, че обяви дали остава в Ботев след края на двубоя.

В предния кръг в елита Ботев триумфира с късен обрат срещу Локомотив в Пловдивското дерби, а Левски загуби в последната секунда от ЦСКА.

Станимир Стоилов най-вероятно ще замени единствено Ромарио от състава си за двубоя с Локомотив и на негово място ще излезе като титуляр Куртеан, който направи две асистенции в Пловдивското дерби.

Тони Здравков трябва да прави две сериозни промени, след като титулярите Божинов и Мюлдер са контузени. Вместо Божинов ще започне Макриев, а вместо холандския бек най-вероятно ще действа Орлин Старокин, а Станислав Ангелов ще се върне в центъра на терена на мястото на юношата на ЦСКА.

Любопитни факти преди двубоя:

– Ботев е отстранявал Левски, след като е загубил първата среща с два гола разлика. През сезон 1992/1993 Ботев губи в София с 0:2, но на реванша “канарчетата” побеждават с 3:0 и се класират за финала.

– Ботев е в серия от две поредни победи срещу Левски в Пловдив за първенство.

– За последно Ботев достигна до полуфиналите за Купата през сезон 2007/2008.

– Левски не е триумфирал с Купата от сезон 2006/2007.

Контузени и наказани:

В Ботев наказан е Вандер, а Артур чака български паспорт и също е аут за срещата.

В Левски трайно контузени са Антон Огнянов, Пламен Илиев и Стефан Велев, а наказан е Владимир Гаджев. С контузии са и Валери Божинов и Дъстли Мюлдер, които също пропускат срещата.

Вероятни състави:

Ботев: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Сивард Спрокел, Серджан Лукин, Веселин Минев, Абел Анисе, Георги Сърмов, Александру Куртеан, Мариян Огнянов, Феребори Доре, Хамза Юнес

Левски: Горан Блажевич, Орлин Старокин, Даниел Димов, Аймен Белаид, Рикардо Нунес, Станислав Ангелов, Кевин Бру, Кристовао Рамос, Ларсен Туре, Рафаел Бастос, Димитър Макриев

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker