Ботев ПловдивФутбол

Ботев ще се опита да превземе за втори пореден път крепостта “Тича”

Ботев гостува на Черно море във важен мач и за двата тима. “Канарчетата” спечелиха изключителното важната среща срещу Берое в предния кръг и отново се върнаха в топ 6.

През седмицата и двата тима изиграха първите си срещи в 1/8 финалите в турнира за Купата на България. Ботев завърши 1:1 като гост на Локомотив в пловдивското дерби, а Черно море победи у дома Славия с 2:0. В миналия кръг пък Ботев победи с 3:1 Берое у дома, а Черно море загуби от Лудогорец като гост с 2:0.

В Ботев няма наказани, а след проблеми през седмицата се завърнаха Томаш Иршак и Пламен Николов. Чехът пропусна дербито заради настинка, но се очаква да започне титуляр днес. Николов имаше травма след дербито във вторник, но и за него се очаква да стартира от началото на двубоя. Аут за Ботев е трайно контузеният Даниел Златков.

След наказание в Черно море се завръща Кирил Котев, а Георги Китанов е аут, след като Крис Гади счупи крака му в двубоя между Черно море и Берое (4:0).

При победа на Ботев пловдивчани ще дръпнат с 9 точки на “моряците”, при равенство разлика от 6 ще се запази, а при победа на домакините авансът ще бъде намален само на 3 точки. Именно Ботев и Черно море са едни от отборите, които се борят за влизане в първата шестицата останалите са: Литекс, Берое, Левски и Локомотив София, а ЦСКА и Лудогорец вече може да се считат за сигурни в топ 6.

Въпреки, че “Тича” е традиционно труден стадион Ботев успя да победи през миналия сезон с гол на Александру Куртеан в плейоф от първата седмица в края на сезона. Като това беше шестата победа на пловдивчани във Варна като гост на Черно море, любопитното е срещите във Варна между двата отбора завършват обикновено наравно това се е случвало цели 18 пъти.

 Вероятни състави:

Черно море: Илко Пиргов, Михаил Венков, Кирил Котев, Сашо Александров, Марк Клок, Стенио, Марчин Бургхард, Иван Коконов, Матиас Курьор, Мирослав Манолов, Живко Атанасов

Ботев: Адам Стаховяк, Божидар Васев, Пламен Николов, Ромен Инез, Йордан Христов, Томаш Иршак, Милен Гамаков, Лъчезар Балтанов, Мариян Огнянов, Алекс Колев, Иван Цветков

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker