Ботев ПловдивФутбол

Ботев хвърля резервите срещу Нафтата

Ботев Пд ще стартира похода си към тройката от предстоящото гостуване на аутсайдера Нефтохимик. Двубоят е утре на стадион „Хаджи Димитър” в Сливен. В момента Канарчетата са на 6-а позиция с актив от 40 точки, но целта пред отбора е постепенно да се изкачи до 3-ото място, което със сигурност ще гарантира квота за Лига Европа. През есента хората на Мъри напълниха кошницата на бургаските Шейхове и за първенството, и в срещите помежду им от турнира за Купата на България. Жълто-черните ще излязат с нагласата, че трябва да си тръгнат със задължителни 3 точки от Сливен. Очакванията са треньорът Станимир Стоилов да направи някои промени в стартовата си 11-торка в сравнение от дербито с Лудогорец миналата неделя. Почти сигурно в сърцето на отбраната ще си партнират румънците Серджан Лукин и Алекандру Бенга, който ще запише и официалния си дебют, твърди “7 дни спорт”. Холандецът Сивард Спрокел ще остане на резервната скамейка. Там вероятно ще бъде и конгоанският нападател Феребори Доре. Високият почти два метра таран пропусна 2 дни от подготовката на тима за мача, тъй като си уреждаше 10-годишна резиденция за Франция в Париж. Вместо него най-вероятно партньор на новата перла Юнес Хамза в атака ще е Иван Цветков.
Въпреки че остана на последното място в групата, Нефтохимик няма да подходи протоколно в мача срещу Ботев Пд. За това сподели наставникът Златко Янков, останал крайно разочарован от тежкото поражение от Локо Сф с 0:5 в предишния кръг. В отбора няма здравословни проблеми, както и наказани футболисти, и всички титуляри са на линия срещу жълто-черните. Нефтохимик и Ботев пък са напът да развалят доброто приятелство, датиращо от години насам, в това число и между двете агитки с високата цена на билетите за стадион „Хаджи Димитър” за гостуващия тим. 15 лв. заковаха от ръководството за феновете на Ботев, като се очаква масирано присъствие в Сливен. Нефтохимик крои вече планове за участието си в “Б” група, но предупреждава, че всеки, който подцени отбора, може да си изпати. Схемата, към която се придържа отборът, е 4-2-3-1, като атаката ще води младежкият национал Живко Петков. Ако получи картотека, дебют ще направи юношата на Левски Пламен Илиев.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker