бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Ботев търси 5-та си поредна победа срещу Левски у дома

Ботев приема Левски в дербито на 16-ия кръг в “А” група. Двата отбора се борят за мястото си в топ 6 и срещата е много важна.

В класирането Ботев е 7-та позиция с 24 точки, а Левски 6-ти също с 24 точки, но заради победата си в прекия мач “сините” са пред “канарчетата”.

В Ботев имаше кадрови проблеми като Пламен Николов не успя да се възстанови за срещата, Даниел Златков е трайно контузен, а Горан Галешич най-вероятно ще е извън терените 3 месеца. Хубавата новина беше завръщането на Алекс Колев, които игра със счупени пръсти на крака срещу Литекс. Нападателят не е напълно готов да излезе като титуляр и ще започне от скамейката и ако се налага ще влиза в игра.

В Левски наказан е Мирослав Иванов, трайно контузен Владимир Гаджев, а Амари също отпадна от групата заради травма. След наказание се завръща Борислав Стойчев, а Радослав Цонев се възстанови от контузия.

Ботев е в серия от 4 поредни победи у дома срещу Левски във всички турнири. “Канарчетата” победиха за първенство своя съперник два пъти с 2:0 и един път с 2:1, в турнира за Купата на България пловдивчани изхвърлиха софиянци след ново 2:0, което беше необходимо на “канарчетата” за продължаването към полуфиналите.

В Ботев бивши играчи на Левски са Мариян Огнянов, Лъчезар Балтанов, Иван Цветков и Михаил Иванов, а през школата на “сините” без да запишат официален мач са минали Цветелин Чунчуков, Пламен Николов и Алекс Колев.

В Левски за Ботев са играли Веселин Минев, Антон Огнянов, Георги Сърмов, Валери Домовчийски и Луис Педро.

Ботев: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Ромен Инез, Росен Колев, Божидар Васев, Томаш Иршак, Лъчезар Балтанов, Милен Гамаков, Мариян Огнянов, Цветелин Чунчуков, Иван Цветков

Левски: Пламен Илиев, Пламен Крумов, Аймен Белаид, Борислав Стойчев, Веселин Минев, Роман Прохазка, Георги Сърмов, Мигел Бедоя, Луис Педро, Антонио Аниете, Валери Домовчийски

Двубоят е днес от 13:15ч. на централния терен на клубната база на Ботев в Коматево.

ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО ПРЕДИ, ПО ВРЕМЕ И СЛЕД СРЕЩАТА МОЖЕ ДА СЛЕДИТЕ В TRIBUNAPLOVDIV.BG, А СЛЕД НЕЯ ЩЕ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ И МНОГО СНИМКИ И ВИДЕО В САЙТА НИ.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker