бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев с първа загуба у дома срещу ДИТ в U17

Ботев допусна първа загуба в домакински мач от началото на първенството в Елитната юношеска група до 17 години. В среща от 17-ия кръг “канарчетата” загубиха с 0:1 от софийския ДИТ.

Двубоят се игра под непрестанен дъжд на изкуствения терен на базата в “Коматево”. Двата тима изиграха равностоен двубой без много голови ситуации. На много пъти влизанията  от страна и на двата отбора бяха доста агресивни, като за това говорят разкървавената устна на крилото на “канарчетата” Милко Георгиев и счупената ръка на играч на “сините”.

Гостите започнаха по-активно срещата и до 20-ата минута контролираха топката в по-дълги периоди от игровото време. Въпреки това столичани не намираха правилния път към вратата на Стамболийски. В 22-ата минута “сините” изпълниха свободен удар, но топката премина опасно през купа от играчи в наказателното поле. Най-чистото положение през първата част бе в 37-ата минута, когато играч на ДИТ навлезе по лявото крило и от малък ъгъл стреля, но право в Стамболийски.

След почивката ситуацията на терена не се промени коренно. В 43-ата минута гостите изпълниха свободен удар, топката не бе избита добре от отбраната на Ботев и попадна на крака на играч на ДИТ, който стреля от 10 метра, но над вратата. В 52-ата минута капитанът на “жълто-черните” Петър Чалъков бе заменен принудително. Само няколко секунди по-късно гостите откриха резултата, след като поредното центриране към наказателното поле на “жълто-черните” бе засечено отАсен Чандъров и топката влезе във вратата на Ботев.

Малко след това попадение момчетата на Иван Цветанов натиснаха гостите и в рамките на 5 минути, между 60 и 65, създадоха няколко чисти голови положения. Първо в 60-ата минута Милко Георгиев центрира от корнер, топката попадна в Здравко Дерменов, който остана сам срещу вратаря и от 3 метра стреля право в него. В 63-ата минута Милко Георгиев получи топката по левия фланг, залъга защитник и от 10 метра стреля, но късметът отново бе на страна на гостите и след рикошет коженото кълбо прелетя над гредата. 60 секунди по-късно, след изпълнение на ъглов удар, Петър Тодоров се опита да засече топката, но тя се отклони от тялото на защитник. В заключителните минути на срещата гостите пробваха няколко далечни удара, но всичките им опити бяха неточни.

Съставът на Ботев: Димитър Стамболийски, Здравко Дерменов, Атанас Ташолов, Петър Тодоров, Атанас Пашалиев, Иван Михайлов, Петър Чалъков (52′ Яшар Байрам), Исмет Рамадан (69′ Иван Кирев), Мартин Анастасов, Милко Георгиев, Йосиф Табаков

academy.botevplovdiv.bg

 Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker