бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Ботев с най-доброто нападение в Първа лига! “Канарчетата” с четирима футболисти в Топ 20

Ботев (Пд) може да се похвали с най-доброто нападение в Първа лига!

Футболистите на Николай Киров показват страхотен нюх пред гола и не случайно цели четирима нападатели попадат в Топ 20 на голмайсторите във вътрешния шампионат.

Единствено отборът на Лудогорец може да се похвали със същия брой реализатори в класацията, но пък сякаш в атака “канарчетата” са по-сработени и продуктивни.

Екипът на TribunaPlovdiv.bg извади интересна статистика, доказваща страхотната работа на Николай Киров и играчите му в атакуващ план, а именно 26-те реализирани попадения, 21 от които на четиримата, попадали в класацията.

Безспорен лидер и истински хищник пред гола е бразилецът Фернандо Виана, който има на сметката си девет попадения, с три по-малко от водача при голмайсторите Фернандо Каранга.

Доскоро кариоката отстъпваше по голове на капитана на Ботев Лъчезар Балтанов, който вкарва доста често за полузащитник. Борбеният халф наниза 4 попадения в шампионата и 2 за Купата на България (1:3 над Локо (ГО)). Балтанов се чувства в свои води, когато трябва да решава мачовете на Ботев за Купата, като дори топ реализатор за “канарчетата” и основна фигура за спечелването ѝ в края на изминалия сезон.

Със същия актив може да се похвали и неговия колега в полузащитата Тодор Неделев. Тошко е вкарал в Първа лига на четири пъти, като все още търси своето попадение в турнира за Купата на България, където не е записал името си сред голмайсторите. Трябва да отбележим обаче, че националът на България е взел участие в 11 срещи, като по този показател отстъпва както на Виана, така и на Балтанов.

Мястото си в Топ 20 заема и новодошлия Стивън Петков, който чупи всякакви рекорди в шампионата. Юношата на Левски се превърна в истински герой за Ботев, вкарвайки на четири пъти и донасяйки 9 ценни точки в актива на “канарчетата”. Всички тези попадения паднаха, след като Петков влизаше от пейката в края на мачовете.

Последният пресен пример е гостуването на “канарчетата” на Пирин, спечелено от пловдивския тим с 1:2. Златната резерва на Киров донесе победата на тима си в 74-та минута. Убийствената му ефективност пред гола може да се изрази само с цифри. Четири гола за 211 минути, прекарани на терена.

Нападателят доказа качествата си и в турнира за Купата на България срещу борбения тим на Царско село през седмицата. Футболистът влезе като резерва в края на срещата и голът му не закъсня. Попадението му в 115-та минута подари класирането на Ботев в следващата фаза на турнира.

Шампионатът е дълъг, а пред Ботев предстоят още много мачове. През Николай Киров предстои нелеката задача да запази, а защо не и да повиши активността на отбора си пред гола, което да спомогне за по-доброто класиране в края на сезона.

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker