Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев спечели турнира в Раковски

Ботев спечели ХІ-ото издание на детския международен футболен турнир “Франц Коков” за набор 2001 в Раковски! На финала “канарчетата” победиха с 3:1 Левски, след попадения на Тошко Пашомов, Димитър Тонев и Благовест Данчев.

Двата отбора се класираха в битката за трофея, след като заеха категорично първите места в своите групи. Ботев стана лидер в група със Славия, Дукла и Делия, докато “сините” спечелиха група с Раковски, Парачин и Победа.

Финалната среща се игра при изключително силен вятър, който до голяма степен попречи на отборите да разкрият пълния си потенциал. Двата тима се вкопчиха в свирепа битка и не отстъпваха нито една педя терен, а здравите единоборства следваха едно след друго. В 5-ата минута удар на Благовест Данчев мина на сантиметри от левия страничен стълб. В 15-ата минута Иван Василев бе на добра позиция на границата на наказателното поле, но шутира слабо и право във вратаря на столичани.

В 22-ата минута Габриел Земярски центрира отлично и Иван Василев с глава засече топката, а коженото кълбо облиза лявата греда от външната страна. 3 минути по-късно натискът на “канарчетата” даде резултат и те поведоха. Земярски изпрати топката в наказателното поле на софиянци, а Тошко Пашомов от близка дистанция разпечата вратата на символичните гости. Радостта на пловдивчани обаче бе изключително кратка, тъй като веднага след подновяването на играта “сините” организираха атака, след която главният съдия отсъди дузпа в тяхна полза и тя бе реализирана – 1:1. 2 минути преди края на първата част възпитаниците на Стефан Стоянов направиха изключителен пропуск. Топката бе изсипана в наказателното поле на Левски, вратарят на “сините” се намеси нескопосано и коженото кълбо се отби от напречната греда и попадна в краката на двама футболисти в “жълто-черно”, но те не се разбраха на 2 метра от вратата и топката бе избита.

В първите минути след почивката играта бе равностойна, като двата отбора рядко стигаха до сериозни опасности. Така се стигна до 45-ата минута, когато “жълто-черните” поведоха за втори път в резултата. Димитър Тонев получи топката пред наказателното поле, навлезе в него и с плътен удар в горния ляв ъгъл взриви публиката на централния стадион в Раковски. Гостите се опитаха да изравнят, но атаките им бяха хаотични и жълто-черната отбрана се справи с тях. 5 минути преди края на мача “канарчетата” получиха право да изпълнят пряк свободен на около 20 метра от вратата на Левски. Зад топката застана Габриел Земярски, ударът му се отклони от стената, но топката отново бе изпратена към пенала и в създалото се меле най-съобразителен бе Благовест Данчев, който с плътен удар направи 3:1 и до голяма степен предреши крайния изход на срещата. В оставащите минути гостите така и не успяха да застрашат вратата на пловдивчани и “канарчетата” се поздравиха с крайния успех.

След края на двубоя бе церемонията и официалното закриване на турнира. Освен купата и медалите, “жълто-черните” спечелиха и две индивидуални награди – за най-добър защитник бе определен Атанас Янков, а приза за най-полезен играч бе връчен на Иван Василев. След раздаването на персоналните отличия момчетата на Стефан Стоянов вдигнаха триумфално титлата и заедно с публиката запяха заедно “Ботев ще прегърне Купата”, като по този начин бе даден край на турнира.

Снимка и източник: academy.botevplovdiv.bg

 Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker